avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Daca un cetatean non UE se casatoreste cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Daca un cetatean non UE se casatoreste cu un cetatean roman poate sa se angajeze in Romania?

Prietenul meu este din Olanda si a venit in tara sa lucreze si sa locuiasca cu mine. Desii locuieste de 17 ani in Olanda nu si-a facut cetatenie. Are permis de sedere si urmeaza si cetatenia dar o sa dureze un an, problema este ca lumea nu vrea sa il angajeze daca nu e cetatean UE.
Daca ne casatorim exista o posibilitate sa il ajute in angajare?
Exista locuri de munca pentru cetateni non UE ?
Cel mai recent răspuns: rainbowdash , utilizator 22:16, 31 Martie 2016
Din pacate, calitatea de membru de familie nu-l ajuta.
Pentru cetatenii straini, cum e sotul dvs., angajarile se fac doar in anumite conditii:

1. Locurile de munca vacante nu pot fi ocupate de cetateni romani, ai statelor membre UE/SEE sau de rezidenti permanenti pe teritoriul Romaniei;
2. Indepliniti conditiile speciale de pregatire profesionala, experienta in activitate si autorizare;
3. Faceti dovada faptului ca sunteti apt din punct de vedere medical sa desfasurati activitatea respectiva;
4. Nu aveti antecedente penale care sa fie incompatibile cu activitatea pe care o desfasurati sau urmeaza sa o desfasurati pe teritoriul Romaniei;
5. Va incadrati in contingentul anual aprobat prin Hotarare a Guvernului;
6. Angajatorul are achitate la zi obligatiile catre bugetul de stat;
7. Angajatorul desfasoara efectiv activitatea pentru care se solicita eliberarea autorizatiei avizului de angajare;
8. Angajatorul sa nu fi fost sanctionat în ultimii 3 ani pentru munca nedeclarata sau angajare ilegala.

Aveti detalii aici:
[ link extern ]

Interesati-va la potentialii angajatori din zona dvs. - cei seriosi, care se incadreaza la pct. 6 - 8.

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta cetatean strain in romania fedna fedna Buna ziua. As dori sa stiu cum poate obtine un cetatean strain (din UE) rezidenta in Romania. Multumesc anticipat pentru raspuns (vezi toată discuția)
Drepturi membru cetatean european bodircaathina bodircaathina Buna! Sotul meu este cetatean Marocan si este student la medicina in Romania, as vrea sa stiu ce drepturi are el ca membru cetatean european? El plateste taxa ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean non ue carmarial carmarial buna ziua, sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean non ue (pakistanez). as vrea sa stiu daca in urma casatoriei va obtine niste drepturi ... (vezi toată discuția)