avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Statutul membrului dintr-o comisie de evaluare in ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Statutul membrului dintr-o comisie de evaluare in procesul de atribuire a unui contract de achizitii publice

Exista numeroase discutii privind modul in care se trateaza conflictul de interese in cazul evaluarilor ofertelor in cadrul licitatiilor, in special din cauza ca o parte din legile care se refera la acest proces trateaza din punct de vedere al functiei publice, iar alte legi includ si mediul privat, de afaceri si combaterea coruptiei.
Punctual, as vrea sa stiu, in cazul in care un evaluator este angajatul unei firme din mediul privat care este si autoritate contractanta, dar licitatia se organizeaza pentru o lucrare de interes public, de stat, iar evaluatorul constata la deschiderea ofertelor ca se afla intr-o dependenta comerciala (are actiuni de exemplu sau a lucrat ) cu una din firmele participante pana cu cativa ani in urma, acestui evaluator va aplica Legea 161/2003 (privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice , a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei) -respectiv Art.79 al acesteia ? Adica membrul din comisia de evaluare se considera ca este functionar public sau daca nu, ce procedura/lege se aplica pentru situatia ijn care se suspecteaza un conflict de interese si cine il analizeaza si stabileste ca exista sau nu ? Este membrul din comisia de evaluare functionar public sau cu statut de functionar public pe perioada exercitarii calitatii sale de membru sau daca nu, ce anume se considera el ca este ?(consider sa fac mentiunea ca OUG 34/2006-actualizata 2015, face trimiteri la legea 161/2003 )

Alte discuții în legătură

Care sunt conflictele de interese pentru un consilier local munteanhcm munteanhcm am o societate in care sunt asociat unic. Am participat la o licitatie cu strigare pentru cumpararea unui imobil Conform Procesului Verbal incheiat la ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati consilieri locali si functionasteri publici bogdan30ro bogdan30ro Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarele intrebari: 1. poate un consilier local sa efectueze lucrari la o scoala din localitate, avand in vedere ca el ... (vezi toată discuția)
Declaratie de confidentialitate mirceamonac mirceamonac Sotia este in concediu de maternitate iar firma acesteia participa la o licitatie unde sotul face parte din comisia de evaluare. Contractul de munca al sotiei ... (vezi toată discuția)