Buna ziua ! As dori sa stiu cum pot recupera pensia alimentara de la fostul concubin . Nu am primit pensia niciodata (din 2011) Am fost la parchet , am facut plangere pentru abandon de familie , dupa 2 ani (un dosar ramas in istoria politiei) de cercetari si negocieri cu fostul nu s-a rezolvat nimic . Am fost la executor dupa 1 an de verificari nu s-a intamplat nimic . Fostul concubin nu are nimic pe numele lui , nu lucreaza e foarte "sarac" ( tot ce are e trecut pe numele parintilor ) As dori sa stiu ce pot face ? care ar fi urmatorul pas ?
Nu puteţi recupera decât datoria pe ultimii 3 ani: dacă anul trecut aţi deschis dosar de executare silită la executor şi acesta a constatat că nu are venituri şi bunuri, trebuie să fiţi atentă ca înainte de împlinirea a 3 ani de la cererea dvs. la executor, să reînnoiţi executarea, pentru a nu se prescrie datoria din urmă şi tot aşa mai departe, poate înainte de împlinirea vârstei de 18 ani al minorului, va avea domnul şi un venit legal.
Deci atât aveţi de făcut.
Penal, nu-l condamnă nimeni, fiindcă omul nu are venituri, "reaua voinţă" nu aveţi cum o demonstra şi munca legală nu este o obligaţie a cetăţeanului român apt de muncă, este doar un drept :(
In fiecare an deschid cate o noua actiune .... probabil nu am gasit executorul potrivit ... ultimul executor mi-a comunicat ca ii cunoaste familia si sunt oameni de treaba (eu am ramas fara cuvinte) ... e clar ca acesta nu avea de gand sa rezolve aceasta problema . Daca cunoasteti un executor din Giurgiu (tatal copilului meu e din comuna Comana jud.Giurgiu ) care respecta legea si procedeaza conform legii as dori sa-mi dati de stire .
Dacă nu are salariu sau alte venituri, nici un executor nu va avea ce să execute, ori cât de corect ar fi. Nu aveți ce sa-i faceți nici în penal, dacă dovedește că nu are nimic, este întreținut de părinți, nu i se poate dovedi rea-credință(legal vorbind).
Pensia alimentara
Chrysk2
Buna ziua,
Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani.
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De ... (vezi toată discuția)