avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecare apel in lipsa apelantului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

judecare apel in lipsa apelantului

Buna ziua! E obligatoriu sa ma prezint in instanta la apel eu fiind apelantul?Specific ca nu am avocat, iar intimatul in intampinare nu cere alta expertiza nici alti martori, nimic.Ce se intampla la prima infatisare in cazul acesta? si cam cate termene vor fi? Se mai pun concluzii scrise? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
ContSters344547, utilizator
Art.480 Solutiile pe care le pronunta instanta de apel.(1)Instanta de apel poate pastra hotararea atacata,situatie in care,dupa caz, va respinge, va anula apelul ori va constata perimarea lui.
(2)In caz de admitere a apelului ,instanta poate anula ori, dupa caz,schimba in tot sau in parte hotararea apelata."
Multumesc inca o data pt raspunsul complet. Inseamna ca trebuie sa depun cat mai repede chitantele privind timbrajul si onorariu avocat pt redactarea cererii de apel.Trebuie sa fac vreo referire si la cheltuielile de judecata de la fond sau nu?
Da, cereti si cheltuielile de la fond si depuneti acte justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea cererii de apel petre_marian petre_marian ziua buna.as dorii sa stiu in cazul anularii cererii de apel pentru netimbrare ce se poate intampla daca nu se exercita recursul si daca se exercita ce s-ar ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar nlilianne11 nlilianne11 În apel poate fi judecată o cerere pentru un fapt care s-a petrecut mult după pronunțarea instanței de fond și mult după declararea apelului, adică ... (vezi toată discuția)
Daca nu ma voi mai prezenta ce se intampla? raluca32 raluca32 Buna ziua. Ama vut un proces de partaj bunuri comune care s-a judecat pe fond, s-a dat o sentinta definitiva cu drept de recurs, paratul a facut recurs dar ... (vezi toată discuția)