Buna seara, am fost surprins conducand cu 0.96 alcool pur in aerul expirat acum cateva zile, astept rezultatele probelor biologice dupa care sa fiu chemat sa dau declaratie. In masina se mai afla o persoana[ un var de al meu ] care era si el destul de beat.. masina fiind pe numele mamei lui. El mi-a dat cheile de buna voie.
Intrebari :
1) Care este pedeapsa maxima pe care as putea sa o primesc? Mentionez ca nu a existat niciun fel de dauna.
2) Varul meu ce ar putea sa pateasca? Il va afecat cu ceva acest incident?
3) Cazierul meu JURIDIC dupa cat timp va fi curat? Dar cazierul auto?
Cam asta este tot. Va multumesc anticipat ! As dori sa primesc raspunsuri cu legatura la ceea ce am intrebat si de la persoane cunoscatoare.. nu am nevoie de glume proaste si de jigniri!
Pentru savasirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. ( art.336 alin. 1 CP)
Varul dvs risca sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de incredintare a unui vehicul unei persoane aflata sub influienta alcoolului (art. 335 alin. 3 CP)
Fapta nu va mai aparea in cazier in momentul in care se va implini termenul de reabilitare pentru pedeapsa pe care urmeaza sa o primiti, iar calculul termenului de reabilitare se poate stabili in momentul in care hotararea de condamnare va ramane definitiva.
Daca veti fi condamnat vi se anuleaza permisul, varului dvs nu i se anuleaza in situatia in care este condamnat, exista si posibilitatea ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei, situatie in care vi se restituie permisul.