La inceputul anului, in cadrul unui dosar penal pe numele altei persoane, am fost retinut 24 de ore in calitate de suspect pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Tin sa precizez ca am fost reprezentat de un avocat din oficiu. Peste 2 luni mi se comunica ca "s-a dispus clasarea cauzei fata de dumneavoastra", ceea ce presupun ca inseamna incetarea urmariri penale. La 2 zile se deschide un al dosar (Materie: Penal, Obiect: confiscare speciala (art.315 lit. c NCPP), Complet: CAMERA PRELIMINARA C5-penal fond) in care sunt nominalizate mai multe persoane.Prima sedinta inca nu a avut loc si doresc sa stiu la ce sa ma astept si daca este nevoie de un avocat. Multumesc!
S-a clasat cauza si s-a sesizat judecătorul de cameră preliminară cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale cu privire la bunurile provenite din contrabanda, asta este procedura, judecatorul trebuie sa verifice daca sunt indeplinite sau nu conditiile prevazute de lege pentru luarea masurii de siguranta a confiscarii.
Confiscare speciala
LaviniaDD
Buna ziua! vreau sa spun de la inceput ca nu am nici o cunostinta despre tot ce inseamna legislatie sau probleme penale.
Dar am o persoana apropiata mie care ... (vezi toată discuția)