avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire cote mostenire- Legislatie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire cote mostenire- Legislatie.

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi precizeze cineva de specialitate in baza caror legi din Romania se stabilesc cotele de mostenire de catre cabinetul notarial in speta : sot supravietuitor versus descendenti directi. Si daca instanta de judecata accepta refuzul unei parti de a se prezenta la mediere.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: castoras31 , utilizator 22:46, 5 Aprilie 2016
In ce lege va rog este precizata calculul acesta, atata timp cat in Codul Civil scrie 1/4?
~ Conținut șters la cerere ~
Ok, bine am citit legea ce nu am inteles este de unde calculul acesta , deoarece in lege scrie clar sot supravietuitor 1/4, descendenti directi diferenta. Nu este precizat nimic de proprietatea fireasca si etc.
Ok, am inteles doar ca desi am citit legea nu am vazut scris : proprietate fireasca si etc. In lege se specifica clar sot supravietuitor 1/4. In ce lege este scris calculatorul !

ce intra in masa succesorala se imparte intre sot si copii astfel - sotul 1/4, copiii cati or fi, impart 3/4. Pana aici ati inteles.
ce intra in masa succesorala ? ce a avut decedatul adica bunuri proprii si poate bunuri comune cu sotul.
daca a cumparat o casa cu sotul, jumatate ii apartine de drept sotului in viata si in masa succesorala intra doar 1/2 care se imparte cf cotelor. Raportat insa la toata casa, in urma dezbaterii, sotia va avea din casa 5/8, copiii 3/8.

Alte discuții în legătură

Succesiune MariaDr MariaDr Cum se realizeaza succesiunea in urmatoarea speta: sot si sotie; sotia decedata; au avut 2 copii, unul decedat ( anterior decesului mamei lui), care are la ... (vezi toată discuția)
Intrebare: cote de participare la masa succesorala legalmgm legalmgm Buna ziua, Intrebare la Dvs, stimati colegi: Sotia (in prezent decedata) si sotul supravietuitor au avut un bun imobil cumparat de ei doi in timpul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ptr. a 2 a sotie mariuspe mariuspe Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Dupa moartea tatalui meu, a trebuit sa fac succesiunea. Din casatoria cu mama, nu mai sunt si ... (vezi toată discuția)