avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Mi s-a retras TVA-ul, cum pot factura legal in UE?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Mi s-a retras TVA-ul, cum pot factura legal in UE?

Firma este neplatitoare de TVA in prezent, este colectoare.
Am depus pe doua trimestre declaratiile pe zero si tva-ul a fost retras (ca istoric).
Am pierdut codul de TVA iar acum imi zice contabila ca nu pot sa facturez clientii din UE.

este adevarat, se poate face ceva?

Va Multumesc,
Florin
Cel mai recent răspuns: lucianloga91 , utilizator 14:44, 12 Aprilie 2016
Din cate stiu eu, ca sa poti emite facturi in UE trebuie sa fi inregistrat in ROI. Iar pentru a fi inregistrat in ROI trebuie in primul rand sa fi platitor de TVA.

Este desigur o parere neavizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva - activitati intracomunitare jazzman jazzman buna ziua tuturor, am si eu diverse probleme inca nelamurite legate de activitati intracomunitare si as vrea sa le dau de capat. in primul rand imi cer ... (vezi toată discuția)
Furnizare servicii intracomunitare si non-ue iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca ... (vezi toată discuția)