avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Suspendare activitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Suspendare activitate ONG

Doresc suspendarea unui ONG. Care este procedura de incetare a activitatii?

De asemenea, ONG-ul nu a inregistrat activitate in ultimul an, si doresc sa evit costurile de contabilitate. Pot suspenda activitatea fara a depune la ANAF rapoartele anuale in luna Aprilie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:41, 7 Aprilie 2016
La ONG-uri nu exista institutia ”suspendarii” activitatii, ca la societati sau alti operatori economici.
Asa cum s-a precizat, nu se poate ”suspenda” - chair daca de facto nu functioneaza, pana nu va dizolvati si lichidati, trebuie sa faceti anual sedinta de Adunare Generala, sa aprobati situatiile financiare anuale (chiar daca au zero peste tot) , sa le depuneti la organul fiscal....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate asociatie Alicemadalina Alicemadalina Buna ziua, Imi puteti spune daca o asociatie sportiva isi poate suspenda activitatea , la fel ca o societate? Si daca da, care ar fi pasii de urmat. In ... (vezi toată discuția)
Suspendare ong (asociatie) crysstianno crysstianno Buna ziua, Care este procedura suspendarii unui ONG? mentionez ca nu am gasit nimic referitor la suspendare in Ordonanta 26/2000. Multumesc! (vezi toată discuția)
Am un ong lasat asa de 8 ani. Vlad N. Vlad N. Am un ONG lasa asa de 8 ani. L-am infiintat cu un scop care nu a mai putut fi aplicat, si membrii fondatori s-au certat si nu au mai tinut legatura. Nu s-a ... (vezi toată discuția)