avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Buna ziua!
Zilele trecute am fost la un executor judecatoresc pentru ca fostul meu sot nu trimite corect si nici nu a trimis corect pana acum pensia alimentara celor doi copii minori. I-am spus executorului ca unul din copii a stat in ultimele 6 luni la fostul sot, dar copiii imi sunt incredintati mie. M-a sfatuit sa il execut din urma chiar daca copilul a stat la el, pt ca legal este obligat sa trimita pensia si el nu a trimis-o de ani buni asa cum ar fi trebuit(sigur ca pe aceasta perioada de 6 luni nu a mai dat niciun ban si nici de copil nu s-a ocupat cum ar fi trebuit).
Ceea ce nu inteleg este faptul ca executorul mi-a spus ca va face dosar de executare silita doar pe ultimele 6 luni. Eu as dori sa dispuna poprirea pe salariu si de aici inainte, pt ca firma sa ii opreasca banii si sa-i vireze in contul meu. Dansul a spus ca nu se poate, ca trebuie sa-i facem la 5-6 luni executare silita in cazul in care el nu vireaza banii de buna voie. Este adevarat aceasta?
Si care este procedura de executare silita pe aceste 6 luni? Cine va face viramentul in contul meu(firma sau fostul sot)? Sincer, pe mine m-a cam ametit de cap si nu am inteles mare lucru.
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 22:41, 10 Aprilie 2016
Eu cred că acea prevedere se referă la executarea silită a pensiei de întreținere. În baza ei se poate pune poprire pe venit și se poate reține suma datorată ca și întreținere, pentru luna respectivă. Evident, debitorul nu o va mai plăti încă o dată, știind că plata este deja făcută.

Buna ziua din nou!
Discutia chiar este interesanta: ma gandeam in ce masura ar avea aplicabilitate in cazul unui contract de inchiriere, de exemplu. Avem titlu executoriu (in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de art 1798 NCC), avem creanta la termen si iata intrebarea: nu ar fi tentat Locatorul sa foloseasca acest temei legal pentru infiintarea popririi, ca un fel de garantie pentru executia obligatiei de plata a Locatarului?

Daca iti identificat pe internet (si nu numai, bineinteles) analize pe marginea acestui articol, v-as fi recunoscator daca m-ati directiona catre acestea - eu am gasit doar cateva preluari ale textului, fara comentarii, cu o singura exceptie: [ link extern ]

Cu stima,
Recitind art. 781 alin. 4, mi-am dat seama că se referă la caracterul creanței debitorului față de terțul poprit. Poprirea la angajator, de exemplu.

Pentru pensia de întreținere, datorie viitoare neexigibilă, legea spune că se poate pune poprire doar dacă un alt creditor efectuează executarea silită asupra veniturilor debitorului.
Eu cred că, în Instanță, s-ar putea obține încuviințarea pentru datorii viitoare, și în cazul în care același creditor (copilul, prin reprezentant legal ) execută silit debitorul, pentru obligația de întreținere exigibilă, pe lunile anterioare neplătite.

Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
In final, ce trebuie sa fac in continuare pentru ca firma, nu fostul sot, sa trimita lunar pensia de intretinere celor doi copii, conform hotararii judecatoresti care spune ca tatal este obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantem de 33% din venitul net realizat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)