avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligativitate deschidere cont bancar .
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligativitate deschidere cont bancar .

buna seara
Am in grija si intretinere o persoana adulta cu handicap ce are buletin pe jud ILFOV , o perioada am locuit cu viza de resedinta pe raza sectorului 1 DGASPC sector 1 platind intrun cont deschis la o banca cu care am conlucrat de mult timp . Din motive obiective dosarul de handicap si plat sociale se transfera la DGASPC ilfov , acestia mi-au comunicat verbal ca nu pot face plati i a fost facuta in cotul deschis si in care au fost facute platile pana la acest moment DGASPC ILFOV indicandu-mi OBLIGATORIU o alta banca ? ESTE LEGAL SI NORMAL ACEST LUCRU ?
Rog indicatii prevederile legate care fac referire la acest aspect .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:31, 5 Aprilie 2016
victor sorin a scris:
DGASPC ILFOV indicandu-mi OBLIGATORIU o alta banca ? ESTE LEGAL SI NORMAL ACEST LUCRU ?

Nu-i legal si nu-i normal acest lucru, este un ABUZ, care se practica la scara larga, caci nu are cine sa se opuna. De ce se cere deschiderea contului la o anumita banca? Pentru ca directiile au bara-bara cu anumite banci, protocoale de interes, vezi doamne ca sa nu mai plateasca comisioane la ordinele de plata (intr-un fel este adevarat) si al doilea motiv este munca suplimentara cand se face plata la 10000 asistati cu conturi la 100 banci, este una, iar cand toti au cont la o banca este alta. Pentru ca asistatii sunt in general oameni amarati si fara forta juridica sau de alt fel, sunt abuzati si in acest hal. Asta-i tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mmfpspv ordinul nr. 1887/2016 privind stabilirea contribuţiei lunare de întreţinere datorate de adulţii cu handicap asistaţi în centrele rezidenţiale malex1960 malex1960 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia in care este pusa familia mea, ca urmare a intrarii in vigoare a urmatorului ordin de ministru: Ministerul Muncii, ... (vezi toată discuția)
Conditionarea platilor pt persoane cu handicap la anumite banci Lutic Lutic Este legal ca o institutie publica (in speta DGASPC Sector 2) să condiţioneze plata drepturilor pentru o persoană cu handicap prin transfer bancar de ... (vezi toată discuția)
Pot fi oblicat de angajatorul meu sa imi fac card bancar la o anumita banca? dionis456 dionis456 Buna ziua, Pana acum cateva luni fiecare angajat avea card la ce banca dorea. De cateva luni, administratorul societatii, tot incearca sa neconvinga/forteaza ... (vezi toată discuția)