avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala+ zile de munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala+ zile de munca in folosul comunitatii

Buna seara!
In urma comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate, fratele meu a primit o solutionare pe care o sa o redau mai jos.As dori sa stiu daca se poate schimba ceva in urma apelului, daca e sau nu cazul sa-l faca...sau , in caz contrar, ce implica exact aceasta pedeapsa? E posibila o misorare a pedepsei , daca face apel? Cat de repede isi poate recapa permisul de conducere?
Multumesc mult pentru bunavointa!

Tip solutie: Solutionare
Solutia pe scurt:
În baza art. 396 alin.1,4 cod procedura penala rap. la art. 83 cod penal, art. 61 alin. 2,4 lit. c cod penal, art. 396 alin. 10 cod procedura penala, stabileste pedeapsa de 135 zile – amenda a câte 30 lei, în total 4050 lei amenda penala, în sarcina inculpatului POPESCU DANIEL, ................................. sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat prev. de art. 334 alin. 1 cod penal.

În baza art. 83 alin. 1 cod penal, amâna aplicarea pedepsei amenzii pe un termen de supraveghere stabilit în conditiile art. 84 cod penal, de 2 ani de la data ramânerii definitive a prezentei hotarâri.

În baza art. 85 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Dâmbovita, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si întoarcerea;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În baza art. 86 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute în art. 85 alin.1 lit. c-e cod penal se vor comunica Serviciului de Probatiune Dâmbovita .

Pune în vedere inculpatului dispozitiile art. 88 cod penal, privind revocarea amânarii aplicarii pedepsei.

În baza art. 274 alin. 1 cod procedura penala, obliga pe inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare catre stat .

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare .

Pronuntata în sedinta publica din 29 martie 2016.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Nicoletanica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabi oancea , utilizator 12:14, 17 Septembrie 2020
Buna ziua .in data de 7 octombrie 2019 am fost oprit de organele de politie in trafic in urma controlului am fost depistat conducand autovehicul nr rosii expirate si 033 alcool mi sa retinut permisul .specific ca la data cand am fost oprit doar ce am achizitonat autovehicolul mentionez ca pe 26 octombrie am prima infatisare la tribunal .nu am antecedente penale.vreau doar sa stiu daca imi pot recupera permisul
S-a dispus renuntarea la up? sau pentru ce anume sunteti citat?
Am judecată pe 26 octombrie prima infatisare .permisul mi-a fost luat ptr conducere autoturism Nr rosii expirate și ..0.33 alcool

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

S-a dispus renuntarea la up? sau pentru ce anume sunteti citat?

Nu sa renunțat la u.p
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Gabi oancea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amânarea aplicării pedepsei și recuperare de permis. Deac Andrei Deac Andrei Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1 Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul DEAC ALEXANDRU-ANDREI, pentru comiterea infracţiunii de conducere ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru conducere autoturism sub influenta alcoolului busubogdan busubogdan buna ziua , dupa un timp indelungat de asteptare am fost judecat pentru fapta \" conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, am primit 8 ... (vezi toată discuția)
Carnet de conducere Chelu08 Chelu08 Buna ziua. Sotul meu a cumparat o masina nenmatriculata si cu numere false. L.au prins cand a condus i.au luat carnetul si a asteptat un an de zile ca dosarul ... (vezi toată discuția)