avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nebuni la volan. Cum ii strangem
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nebuni la volan. Cum ii strangem

Buna ziua,

O colega de-a mea a avut azi un incident in trafic. Mai precis, dorind sa se incadreze pe banda din stanga, ca sa vireze catre o strada, soferul unei alte masini care vroia sa faca exact aceeasi manevra si se afla in spate s-a enervat. Tipul a depasit in tromba pe contrasens, a oprit efectiv in mijlocul strazii extrem de aglomerate, la o ora de maxima aglomeratie. si a blocat traficul pe directia lor de mers. Dupa care a iesit urland din masina, impreuna cu o individa si mai scelerata decat el. Cei doi s-au dus si au injurat-o ca la usa cortului pe colega mea, amenintand-o cu moartea, in fine, cu multe, asta in timp ce oamenii stransi pe trotuar si soferii opriti in card in spate se apucasera sa il admonesteze pe nebun pentru reactia sa animalica.
Ulterior, dupa cateva minute, tot acelasi tandem de indivizi a urmarit-o pe colega mea, i-au facut poze din masina si iarasi au injurat (urlete) care au rasunat in alta intersectie. Reactia colegei mele a fost calma, femeia stand permanent la volan.
Stiind ca multi soferi sunt misogini din fire si au probleme cu femeile la volan, declar ca aceasta colega conduce exceptional, as zice ca mult mai bine decat multi barbati. Asta ca sa nu apara comentarii aiurite. Femeia nu a avut niciun accident, niciodata, merge tare, tine ritmul, e de nota zece zero zero. Ideea e ca femeia ar vrea sa depuna o plangere la politie sub aspectuil infractiunilor de tulburarea linistii publice, amenintari si alte violente si blocarea circulatiei pe drumurile publice.
Intrebarea se refera la procedura in sine. Este nevoie sa mearga cu un avocat ca sa reclame ? Se depun plangeri diferite - una pe penal, alta la circulatie ?N u de alta, dar nu este tolerabil ca un om sa sara la bataie in trafic, indiferent ca are sau nu dreptate.
Cel mai recent răspuns: institutuldebiochimie , utilizator 12:06, 8 Aprilie 2016
Are martori, a inregistrat incidentul?Cum probeaza?
Sunt camere video in cele doua zone, exista doi martori care nu sunt rude etc, circulatia a fost oprita de catre dement timp de exact 1 minut si 36 de secunde, blocandu-se o artera majora si o intersectie majora. Plus ca exista proba video de pe camera de pe bord, care nu prinde insa unghiul unde se aflau cei doi scelerati atunci cand proferau amenintarile cu moartea. Dar ele sunt inregistrate audio. Se vede oricum clar cum masina lor vireaza brusc in fata si taie calea, fiind lasata in mijlocul drumului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
marshanna, utilizator
Sa depuna plangere penala. Plangerea se poate depune la politie sau parchet. Competenta este stabilita dupa locul unde s-a intamplat incidentul.
Daca are camera de bord sa depuna toate filmarile la politie. Fac ei rost si de restul. Puneti-o pe youtube si afisati link-ul, sa ne delectam si noi cu respectivii.
Va impartasesc din experienta proprie, fiindca am trait ceva asemanator, cu diferenta ca eu chiar nu-l impiedicasem cu nimic pe "nervos" :D
Am procedat in felul urmator : am depus plangere pentru distrugere la sectia de politie pe raza careia s-a petrecut incidental. Distrugere fiindca la mine a venit langa portiere si mi-a dat cu palma in plafon. Urma ramasa era vizibila pe praful de pe capota si a fost fotografiata de criminalisti la sectie.
Apoi am depus plangere la Udriste, unde l-au identificat, l-au chemat si l-au atentionat cu privire la comportamentul in traffic.
Din nefericire pentru el era locotenent colonel activ, prin urmare plangerea mea a ajuns pe la parchetul militar, iar dosarul de cercetare a fost comunicat si unitatii militare. Probabil din acest motiv a fost si atat de agresiv in trafic : a considerat ca el poate si ca nu o sa I se intample nimic. Cred ca de-acum inainte nu va mai considera acelasi lucru :D
Vreau sa va spun ca pe parcursul cercetarii au fost analizate imagini de la toate camerele de luat vederi din zona, inclusiv cele de supraveghere de la blocuri.
In concluzie TREBUIE SA DEPUNA PLANGERE (PLANGERI). Este singura solutie pentru a starpi acesti nervosi.
Daca nu luam atitudine in sensul demararii unei actiuni legale nu vom reusi sa-i civilizam pe "nervosi"
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
institutuldebiochimie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost agresată verbal și fizic, în trafic, de un instructor auto ciufi80 ciufi80 Buna seara, va rog sa-mi dati si mie cateva sfaturi cu privire la incidentul ce mi s-a intamplat. In urma unor sicanari in trafic cu o doamna soferita, in ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac?!sfat si poate ceva mai mult... remus39 remus39 Buna ziua Incerc sa ies din impas (sper) cu un sfat sau poate mai mult din partea celor care se pricep i la legi si drepturi -- parte la care ma pricep ... (vezi toată discuția)