avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare plata facturi II vs contract comodat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare plata facturi II vs contract comodat

Buna ziua, ..putin ajutor va rog?!
Sunt inregistrata cu un o Inteprindere Individuala si sediul il am in apartamentul parintilor, din moment ce nu sunt eu proprietarul imobilului. Am un contract de comodat semnat cu parintii pe o suprafata de 20m patrati (o camera), iar facturile la electricitate si gaz vin pe numele lor. Conform contractului de comodat punctul 3.1. Obligatiile comodatarului, este specificat la punctul c) "sa suporte toate cheltuielile de folosinta ale spatiului"

Multiple intrebari:
1. cum inregistrez facturile de utilitati in contabilitate? Facturile nu sunt pe numele meu, eu doar contribui cu 30/40% din valoarea lor la plata finala. Plata este facuta de parinti numerar sau card (insa nu cu cardul meu). Deci ce mentionez la rubricile din RJIP? Inregistrez nr facturii si chitanta de plata chiar daca nu sunt in numele meu?

2. ce valoare a facturii inregistrez? Toata suma sau doar un procent din valoarea facturii? Care este procentul, 30% poate? Apartamentul are o suprafata de 78mp.

Am auzit pareri diferite si nu stiu cum sa procedez, va rog ajutor urgent!
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:49, 6 Aprilie 2016
Platiti catre parinti suma cu dispozitie de plata caserie, procent din valoarea facturii raportata la mp folositi, in baza contractului de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in rjip tra65 tra65 Va salut, Vreau sa stiu cum se inregistreaza in RJIP, in contabilitatea in partida simpla, un PFA, o cheltuiala pentru apartamentul pe care il am in ... (vezi toată discuția)
Completare jurnalul pentru cumparari si declaratia 300 LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA, impozitata in sistem real si tin contabilitatea in partida simpla. Activitatea are codul CAEN 4791 si este pentru un ... (vezi toată discuția)