Buna ziua,
As avea o intrebare...am fost administratorul unei societati comerciale incepand cu anul 2007, insa numai pe hartie...de administrarea propriu zisa s-a ocupat sotul, eu avand copii mici de crescut nu prea am avut timp.Mai faceam cate o factura din cand in cand.Acum am cerut insolventa firmei, doarece suntem in divort si eu lucrez in alta parte, am si doi copilasi si nu ma pot ocupa si de aceasta societate.Ideea este ca acum am control de la finante care imi cer actele contabile pe ultimii 5 ani, dar sincer nu le am pe toate, nici nu stiu ce este in ele, daca sunt in regula sau nu,,,,si nu as vrea sa raspund pentru ce a facut sotul meu in acesti ani.Oare as putea da ceva declaratie la finante prin care sa mentionez faptul ca nu m-am ocupat efectiv de administrarea firmei, ca in cazul in care se afla ceva nereguli sa nu fiu trasa la raspundere?
Nu am nici toate actele contabile....va fi vreo problema sa duc numai ce am gasit?
Va multumesc
Are drepttatea consultantul in raspunsul anterior, dar exista cateva situatii foarte esimiste in care, daca firma are datorii mari (catre stat) si administrarea a fost extrem de neglijenta, statul sa incerce atragerea raspunderii administratorului (respectiv ca administratorul sa plateasca din banii lui datoriile firmei, prin hotarare judecatoreasca). Nu aveti ce declaratie sa datib care sa va scoata din eventualele incurcaturi, veti vedea daca va da cineva in judecata personal ce se va putea face atunci (poate nu e cazul, sunt rare situatiile astea).
Din pacate, da, dvs sunteti responsabila pentru toate deciziile firmei si pentru administrarea acesteia. Iar daca au avut loc lucruri ilegale, atunci administratorul este cel responsabil.
Este bine ca ati scris aici, poate ii va ajuta pe altii sa inteleaga ca si daca nu participa activ la administrarea unei firmei, atata timp cat in actul administrativ sunt numiti administratori, ar trebui din gand in cand sa controleze daca nu se comit ilegalitati pentru care vor fi trasi mai tarziu la raspundere.
Important este sa cunoasteti legea si obligatiile administratorului firmei.
Cesionare firma
mariab51
in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii
laviniar
Buna ziua,
M-ar interesa ce se intampla cu o firma cu datorii la stat care nu isi mai plateste datoriile respective? Administratorul firmei ramane ... (vezi toată discuția)