avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare contract de comodat in cazul decesului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare contract de comodat in cazul decesului unuia dintre proprietari

Buna ziua,
Am ca sediu al firmei apartamentul in care locuiesc, contractul a fost incheiat cand traia tatal meu, impreuna cu care eram proprietarii acestui apartament. In urma cu 2 ani tatal meu a decedat, eu am devenit proprietar unic si uitasem de acest contract.
Am primit de la SPIT o instiintare de plata cu o suma astronomica, si mi s-a explicat ca s-a calculat astfel fiindca in Contractul de comodat apare ca se deduc pe firma cheltuielile.
Se poate face un act aditional la acest contract, prin care sa modific proprietarul si deducerea cheltuielilor?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
Adelina Bulboaca, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:27, 27 Aprilie 2016
Adelina Bulboaca a scris:

Se poate face un act aditional la acest contract, prin care sa modific proprietarul si deducerea cheltuielilor?

Se poate. Dar contractul nou incheiat (in 2016) va produce efecte de la 01.01.2017, caci asa prevede noul cod fiscal, efectele-s valabile de la an la an, ca atare in 2016 se va lua de bun ce scria in contractul existent la 31.12.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de comodat pfa pandele pandele Am infiintat un SRL avind sediul social intr-o locuinta persoana fizica.,in baza unui contract de comodat,fara sa specific nimic despre cine plateste ... (vezi toată discuția)
Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Se pot deduce cheltuielile legate de sediu? ContSters115967 ContSters115967 Am un apartament care figureaza ca sediu si punct de lucru. Locuiesc in alt apartament. Se pot deduce toate cheltuielile legate de sediu? ...intretinere, ... (vezi toată discuția)