Vezi art.60 din cm. daca este membru in sindicat nu este nici o problema. sa nu exercite functii eligibile pt ca atunci nu poti sa-l concediezi.
din pacate se pare ca respectivii membrii sindicali fac parte din organismul de conducere al sindicatului..Nu se mai poate face nimic in acest caz..??? e o nebunie..pt ca in urma concedierii colective, nu mai exista posturi disponibile de nici un fel...
Nu se pot concedia persoanele care detin functii eligibile intr-un sindicat. Pentru a beneficia de aceasta prevedere, ei rebuie sa fie declarati ca facand parte din conducerea sindicatului de instantelel judecatoresti.
Daca exista o decizie judecatoreasca prin care se constata ca salariatii in cauza detin functii de ocnducere insocietae, atunci ei nu pot fi concediati. In Codul Muncii, aceasta este o clauza imperativa.
Din pacate informatiile pe care mi le prezentati dumneavoastra mie imi sunt necunocute...puteti sa imi indicati un text de lege in care sa se faca referire expresa ca trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca de numire in functie de conducere?
Sa inteleg deci ca daca el se considera ca face parte din organismul de conducrere al sindicatului dar este doar de facto, neavand aceasta decizie, poate fi concediat.
Dilema sindicat
Prekazi
1.concediere colectiva la firma care am lucrat;
2.am fost trimis in somaj;
3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de ... (vezi toată discuția)