avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... membru sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

membru sindicat

in caz de concediere colectiva, ce se intampla cu angajatul al carei post este vizat de concedierea colectiva, dar care face parte din sindicat?

Poate el fi concediat fara probleme?
Cel mai recent răspuns: mariana mizgoi , utilizator 16:20, 28 Octombrie 2005
Legea nr. 54/2003 cu privire la sindicate si Codul Muncii + Contrcat colectiv de munca national.
Calitatea de lider este probata cu sentinta prin care sunt admise cererile sindicatelor cu privire la inregistratrea peroanelor care fac parte din conducerea sindicatului, care ocupa functii eligibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere presedinte de sindicat adriea2007 adriea2007 Un presedinte de sindicat la o societate este si angajat la aceeasi societate. Poate fi concediat? Cum il ptotejeaza legea dialogului social? (vezi toată discuția)
Imunitatea sindicatului claudiabutisca claudiabutisca Am si eu nevoie de o lamurire; Este vorba despre o reorganizare a activitatii societatii ca urmare a unor probleme reale, iar in urma acestora se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Dilema sindicat Prekazi Prekazi 1.concediere colectiva la firma care am lucrat; 2.am fost trimis in somaj; 3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de ... (vezi toată discuția)