Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: in august 2008 mi-a fost furat autoturismul in Bulgaria. Masina era asigurata, iar dupa ce dosarul a fost intocmit si urma sa fie trimis la Bucuresti spre a fi analizat, cei de la societatea de asigurari au precizat ca lipseste o adeverinta din partea politiei bulgare (cum ca autoturismul nu a fost gasit pana la data curenta) si ca dosarul nu poate fi trimis la Bucuresti decat dupa ce acea adeverinta e atasata la dosar. In contractul de asigurare se specifica faptul ca societatea de asigurari e cea obligata sa ia legatura cu politia (nu se specifica daca politia romana sau cea a tarii in care s-a produs evenimentul asigurat) si in decurs de 3 luni de la eveniment dosarul e trimis la Bucuresti. A trecut aproape un an de atunci, adeverinta nu a fost trimisa, de fiecare data cand sun la asigurator mi se spune ca dosarul e incomplet si ca nu pot face nimic. In momentul de fata ma gandesc sa dau in judecata firma de asigurari, dar nu stiu la ce avocat sa apelez. Daca exista si alte variante sau pasi de urmat, va rog frumos sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Sunati ori la politia bulgara ,acolo unde s-a produs evenimentul si politia municipiului Bucuresti.Vedeti sa nu fie la Parchet sau la instanta dosarul.
Dosarul din Bulgaria este acum la politie, de 6 luni s-a intors de la Parchet. Ei nu trimit adeverinta de buna voie, asiguratorul nu o cere. Pot da asiguratorul in judecata? Trebuie sa caut un avocat specializat in drept international? Exista o alta optiune inainte de a-i da in judecata?
Trimiteti o notificare la "Bucuresti" Serv.Daune auto, in care sesizati lipsa de profesionalism/indolenta/incompetenta personalului sucursalei la care aveti dosarul, si bazat pe articolele din conditiile de asigurare, anuntati intentia de a actiona in instanta, urmand sa cereti si daune, daca pana in termen de 3-5 zile nu primiti raspuns. (favorabil sau nu)
Cred ca nu va mai trebui sa -i chemati in judecata (decat daca raspunsul motivat este negativ)