avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenajare beci intr-o curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenajare beci intr-o curte comuna

Intentionez sa achizitionez un apartament intr-o cladire veche.Acesta este situat la parter.Tot la parter, vechiul proprietar a instrainat deja inca alte 6 apartamente iar etajul il detine dansul.In aceeasi curte a instrainat alte apartamente dar care nu fac parte din aceeasi cladire.Actele de vanzare cumparare propuse specifica ca si obiect al vanzarii ,,corpul E cladire,,-suprafata apartamentului meu -ca si proprietate privata si faptul ca se instraineaza si teren in indiviziune din curte,cred ca inclusiv din terenul de sub casa .Fara sa fiu foarte sigura-nu am actul respectiv,doar mi-a aratat o schita a lui-cred ca pomeneste ceva si de peretii cladirii mari unde este situat apartamentul meu,tot in indiviziune.Nu am vazut celelalte contracte dar consider ca sunt la fel incheiate.
Strict sub apartamentul meu este un beci care acum este semiincarcat cu pamant si pe care eu as vrea sa il amenajez ,cu intrare din apartamentul meu.
Verbal ,vanzatorul a declarat ca pot sa fac acest lucru ,,pentru ca nimeni altcineva nu poate sa o faca,,
As dori sa stiu care este modalitatea juridica corecta in care sa se garanteze faptul ca pot in viitor pot sa amenajez beciul ,mai ales in conditiile in care parte din proprietate a fost deja instrainata.In relatie cu ceilalti cumparatori acestia trebuie sa incheie la randul lor o conventie sau un alt act de vanzare cumparare!?Repet actele nu sunt la acest moment incheiate autentic si de asemenea precizez ca ,,beciul,, nu este cuprins in nici un cadastru la acest moment.Exista un apartament vandut in cladire care are beci amenajat si cadastrat ca si corp de cladire insa acolo este un beci functional,in cazul meu este un beci posibil de amenajat!
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dmd75 , utilizator 21:40, 8 Aprilie 2016
Daca beciul nu este prins in actul de vanzare inseamna ca este suprafata in folosinta comuna, la fel ca fatada sau acoperisul, caz in care pentru a-l amenaja legal va trebuie acordul celorlalti, insa o puteti face si fara acord lor, cu japca, dat fiind ca este sub apartamentul dvs. Daca beciul este prins in act si cadastru, atunci aveti drept exclusiv asupra lui. Cam la asta se rezuma tot.
Beciul nu are(si nici nu poate avea) cadastru pentru ca nu are acces.Nu este un corp de cladire in sensul topografic.Eu nu as vrea sa fac nimic fortat .Vanzatorul ,acum, chiar daca vrea, nu cred ca mai poate sa imi vanda mie spatiul beciului in exclusivitate.Casa este cu structura de caramida si nu cred ca un alt vecin ar putea sa ,,sparga ,,fundatia ca sa foloseasca spatiul respectiv insa se poate impotrivi ca sa il folosesc eu.
Oricum,multumesc mult pentru raspunsul formulat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este competent sa ne rezolve problema teodosie113 teodosie113 Pot folosii UZUCAPIUNEA MICA in urmatoarea speta Un corp de cladire si teren au fost lasate testament in anul 1970 de catre ZZ la doua nepoate. IM 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta just titlu teodosie113 teodosie113 Sub definitia termrnului de just titlu ce fel de acte se inteleg si care sunt acestea nu sunt jurust de aceea doresc o definitie mai elaborata Si daca nu ... (vezi toată discuția)
Spatiu verde in parcare Firstjustme Firstjustme Buna ziua. Am cumparat de curand in Bucuresti un apartamnet intr-un bloc mai vechi unde exista o curte privata a locatarilor. Spun asta pentru ca in actul meu ... (vezi toată discuția)