avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta grupa II de munca necesara pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta grupa II de munca necesara pentru pensionare

Buna seara. Am si eu o "problema", poate ma puteti ajuta: tatal meu a lucrat in perioada 1978-1983 la o societate"x care incepand cu anul 1990 a fost preluata de o alta societate."y" Pentru eliberarea unei adeverinte de grupa II de munca, s-a adresat prin adresa scrisa la soc Y, aceasta i-a raspuns,
ca in tabele nominale detinute nu apare mentionat numele lui, de altfel conform ordinului 590/15.09.2008 au fost incadrate grupa II de munca persoanele ce se aflau in activititate la data publicarii acestui ordin, iar in anul 1990 tatal meu nu mai ara angajatul societatii X.Prin urmare nu ii pot elibera adeverinta care sa ateste faptul ca si-a desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupa a II -a. Imi puteti da un sfat, ce ar trebui sa faca tatal meu pentru a obtine adeverinta pt grupa II de munca, catre cine sa se adreseze in rezolvarea acestei probleme?. Mentionez ca functia lui a fost de masinist-excavatorist. Multumesc



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 9 Aprilie 2016
Daca tatal dvs nu figureaza in tabele nominale detinute de catre acea societate, atunci nu are cum sa i se elibereze adeverinta respectiva, chiar daca veti sesiza ITM-ul organ de specialitate aflat in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de grupa de munca neluata in seama de casa de pensii razvan4356 razvan4356 De ce nu se ia in considerare o adeverinta data de o societate(FAUR S.A.) in aceasta adeverinta este mentionata anii munciti in grupa a2-a mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)
Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor? damici damici Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor?..si ce sanse avem ca sa fie sanctionati? (vezi toată discuția)