avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Luare copilului direct de la judecator dupa audiere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Luare copilului direct de la judecator dupa audiere fara executare silita

Ce părere aveți, se poate lua cu forța un minor în baza unei hotărâri judecătorești definitive dacă copilul nu vrea?
Ma refer la situatia în care nu e deschisa executarea silita sau chiar de ar fi deschisa executarea, se ridica intrebarea daca ar avea sau nu dreptul sa îl ia fără voia sa din incinta tribunalului si in ipoteza in care judecatorul care audiaza minorul il preda direct tatalui?
În opinia mea tatal nu are dreptul de a lua copilul fără voia sa chiar dacă are o hotărâre judecătorească respectivul parinte si chiar daca un judecator il preda direct tatalui.
Aștept și alte păreri și eventual argumente...

Rog a nu se inchide acest topi deoarece nu este ceva teoretic, ci ceva care poate avea loc in mod efectiv si practic.

Dupa ascultarea minorului in camera de consiliu sau...in sala de judecata (golita de justitiabili - sala care devine camera de consiliu, daca biroul judecatorului este ocupat de alti judecatori) judecatorul poate avea ideea de a preda copilul tatalui.

Ma intereseaza ce drept are judecatorul de a preda copilul tatalui in baza unei hotarari judecatoresti care nu se afla in faza de executare silita.
Si chiar daca se afla in faza de executare silita judecatorul nu este...executor...judecatoresc...pentru simplul motiv ca s-ar incalca separatia puterilor in stat...

Dar...aceasta este o alta discutie...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:45, 9 Aprilie 2016
Este de notorietate ca impotrivirea copilului suspenda executarea, indiferent cum ar fi. Nu am mai auzit de o asemenea actiune a unui judecator.
Eu ma refeream la altceva dar nu am fost explicit.

Se deschide un proces pentru legături personale cu minorul deși copilul se afla la părintele care deschide procesul, adică la reclamant.
Copilul va fi ascultat de judecător în camera de consiliu.
După ascultare în acest proces judecătorul sa dea copilul la parat care are hotărâre judecătorească dar nu a început executarea silita.

Sunt de acord ca judecătorul nu poate preda copilul în cadrul executării silite dar în acest caz nu se afla în faza de executare silita.

De aceea eu susțineam ca judecătorul nu ar avea dreptul de a preda copilul celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea copilului cu forța din sala de judecata CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce părere aveți, se poate lua cu forța un minor în baza unei hotărâri judecătorești definitive dacă copilul nu vrea? Ma refer la situatia în care ... (vezi toată discuția)
Audiere copil care a implinit 10 ani oana99 oana99 spuneti-mi si mie va rog frumos cum se audiaza un copil care a implinit 10 ani cine asista la audiere?? parintii pot asista la audiere?? parintii sunt ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa-mi duc copilul la tribunal la audieri  stafie m          stafie m in procesul fond-program vizita minor mi sa cerut sa duc copilul de 7 ani la tribunal la audieri si vreau sa stiu cine o sa-l audieze ? ce intrebari o sa i se ... (vezi toată discuția)