Ce părere aveți, se poate lua cu forța un minor în baza unei hotărâri judecătorești definitive dacă copilul nu vrea?
Ma refer la situatia în care nu e deschisa executarea silita sau chiar de ar fi deschisa executarea, se ridica intrebarea daca ar avea sau nu dreptul sa îl ia fără voia sa din incinta tribunalului si in ipoteza in care judecatorul care audiaza minorul il preda direct tatalui?
În opinia mea tatal nu are dreptul de a lua copilul fără voia sa chiar dacă are o hotărâre judecătorească respectivul parinte si chiar daca un judecator il preda direct tatalui.
Aștept și alte păreri și eventual argumente...
Rog a nu se inchide acest topi deoarece nu este ceva teoretic, ci ceva care poate avea loc in mod efectiv si practic.
Dupa ascultarea minorului in camera de consiliu sau...in sala de judecata (golita de justitiabili - sala care devine camera de consiliu, daca biroul judecatorului este ocupat de alti judecatori) judecatorul poate avea ideea de a preda copilul tatalui.
Ma intereseaza ce drept are judecatorul de a preda copilul tatalui in baza unei hotarari judecatoresti care nu se afla in faza de executare silita.
Si chiar daca se afla in faza de executare silita judecatorul nu este...executor...judecatoresc...pentru simplul motiv ca s-ar incalca separatia puterilor in stat...
Eu ma refeream la altceva dar nu am fost explicit.
Se deschide un proces pentru legături personale cu minorul deși copilul se afla la părintele care deschide procesul, adică la reclamant.
Copilul va fi ascultat de judecător în camera de consiliu.
După ascultare în acest proces judecătorul sa dea copilul la parat care are hotărâre judecătorească dar nu a început executarea silita.
Sunt de acord ca judecătorul nu poate preda copilul în cadrul executării silite dar în acest caz nu se afla în faza de executare silita.
De aceea eu susțineam ca judecătorul nu ar avea dreptul de a preda copilul celuilalt parinte.