avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta si ramasa pe numele meu.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta si ramasa pe numele meu.

Buna. Am vandut o masina marca Dacia 1310 din 86 acum 5 ani. Am vanduto la un preten care intre timp sa mutat in tara natala, la moldova. El a vanduto intre timp la altcineva. Mie i-mi vine sa platesc impozitu si o amenda de rovinieta. Cum pot proceda. Nu pot da de noul proprietar. Sunt constient ca am fost un idiott. Credeti ca se mai poate cumva rezolva?
Cel mai recent răspuns: Haiduc-Viorel , utilizator 22:28, 12 Aprilie 2016
Da, se poate rezolva, in primul rand trebuie vazut ce acte aveti.
Haiduc-Viorel a scris:

Am vanduto la un preten care intre timp sa mutat in tara natala, la moldova.

Cand ati vandut masina ati incheiat documente legale la notar,firma de intermedieri ?
Dispozitia in vigoare prevede obligatia de a radia de pe rol fiscal vehiculul in termen de 30 de zilre de la intocmirea documentelor
Dupa ce ati vandut la prieten,de ce nu ati radiat masina de la fisc ?
Daca dv nu precizati date relevante,nu avem cum sa intelegem situatia cu care va confruntati
Cu, contractul de vanzare-cumparare,C.I. si Cartea de Identitate a masinii va prezentati la Directia Taxe si Impozite a Primariei de domiciliu,unde solicitati scoaterea de pe rolul fiscal.Primaria dvs.,in urma completarii cereri ,va comunica Primariei de domiciliu a cumparatorului modificarea situatiei si va prelua in rolul fiscal aceasta masina.In ce priveste amenda pentru lipsa rovignetei, nu va ramane decat instanta.
Am incheiat un contract de de vanzare-cumparare la o firma de intermedieri (am contractul si acuma) Cartea de identitate am predato odata cu masina "la pretenul meu" Stiam ca dupa 30 de zile o pot radia dar am ajuns la un consens cu "pretenul meu" ca plateste el toate darile. Asa a si fost vreo 2 ani pana a instrainat masina. Instrainatul a instranitato mai departe si tott asa :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere masina iulyus02 iulyus02 Salut,acum 4 ani am vandut o dacia 1310 decat cu chitanta de mana si cu doi martori,celui care am vandut-o acum nu mai vrea sa facem actele de ... (vezi toată discuția)
Radiere dacia 1310 Laur250 Laur250 Buna seara, Am urmatoarea problema: am vandut in 2006 o Dacia 1310, am facut un contract de vanzare cu o persoana si mi s-a dat un exemplar si un Cetificat de ... (vezi toată discuția)