avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina furata in Ungaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina furata in Ungaria

Buna ziua,

Am o autoutilitara cumparata in leasing, pe care am inchiriat-o pentru doua zile unei persoane. Inchieirerea s-a facut ieri, 08.04. Azi pe la ora 13.00 am fost sunata de respectivul, care mi-a spus ca masina i-a fost furata din parcare din Ungaria, azi noapte, el lasand cheile in contact.
La politie a fost in Romania sa declare furtul, nu in Ungaria.
Parerea mea este ca el a vandut-o si a declarat-o furata.
Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: poe.aly , utilizator 19:47, 10 Aprilie 2016
Da, trebuia declarata furata in Ungaria si sa depuna plangere penala acolo.

Incercati sa depuneti plangere in Romania.
Daca aveti suspiciuni ca a vandut masina puteti arata in plangere acest aspect sau doar sa il specificati verbal politistilor.
Ar fi vorba de infractiunea de abuz de incredere daca a vandut masina.
Era normal sa fi anunutat fapta in Ungaria -daca acolo a avut loc evenimentul
Avand in vedere ca respectivul nu este proprietarul de drept aveti dreptul sa formulati plangere impotriva acestuia inclusiv sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz de incredere si/sau inselaciune
Anuntati oficial serviciul rutier evidenta auto care poate verifica daca in evidenta nationala a fost inregistrata instrainarea vehiculului
Sesizati oficial si CNADNR sa nu va treziti cu amenda pentru lipsa rovinieta
Multumesc. Am depus plangere penala impotriva lui. Acum sunt si mai sigura ca el a furat-o, deoarece l-am chemat azi dimineata sa mergem in Ungaria sa declaram furtul si nu a venit, a zis ca vine maine, luni.
Sper sa imi gasesc masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt masina pdmarian pdmarian Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: sunt in constructie cu o casa in regie proprie si de curand echipa de constructori a fugit cu ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina care nu era proprietatea mea andrei_83 andrei_83 Vă Salut! Am și eu o întrebare: Ce mi se poate întâmpla dacă am vândut o mașina care nu era proprietatea (Era mașina unui ... (vezi toată discuția)
Furt din casa la moartea mamei R.Maktub R.Maktub Buna seara , Nu mi-am imaginat ca o sa intreb asta vreodata , dar ...asta e viata...... La moartea mamei mele , matusa mea a luat aurul si borseta cu ... (vezi toată discuția)