avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua. De vro 6 luni a murit bunicul meu si matusile mele au inceput dezbaterea de mostenire ( eu sunt mostenitoare dupa tata care e mort si el de 11 ani). Problema e ca in curtea bunicului meu mai sta un frate care e insurat, dar sotia lui a plecat de acasa de vro 50 de ani si nu au divortat inca. Ca sa faca cadastru la pamant si sa delimiteze partea bunicului de partea fratelui lui bunucul meu au nevoie si de o copie dupa buletinul sotiei fratelui bunicului meu si ea nu vrea sa ne-o dea. Problema e ca ea nu vrea nici sa divorteze. Se poate face ceva in lipsa ei la divort pe motivul parasirii domiciliului conjugal?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:56, 10 Aprilie 2016
Da, femeia poate fi citata intr-o actiune de divort, insa nu se intelege ce va intereseaza: dezbaterea succesiunii dupa bunic sau divortul fratelui bunicului? Si nu se intelege ce treaba are sotia fratelui bunicului cu averea ramasa de la tatal bunicului (strabunicul dvs.), adica de ce v-ar trebui buletinul ei? Desigur, probabil exista o ratiune, insa am vrut sa intelegeti ca situatia fiind complicata in sensul existentei unei situatii neclare si cu multi succesibili, va trebuie o consultatie in concret cu actele in fata.
,Poate fi invocat ca motiv de divort separarea in fapt indelungata, conform art.935(1)NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anka16 Anka16 Am moștenit un teren intravilan de la străbunici din partea mamei, problema este ca nu sa făcut nici o succesiune. Străbunici sunt morți la fel și ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu demonstrare filiatie? Bogdanra Bogdanra Buna ziua strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun ... (vezi toată discuția)