avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un imobil al carui beci nu apare in acte, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un imobil al carui beci nu apare in acte, probleme cu primaria

Buna ziua. am cumparat un imobil in 2005 de la o persoana fizica ( adevarat proprietar) un imobil parter , beci si teren de sub cladire. de 10 ani am imobilul inchiriat unei societati comerciale - cu obiect de activitate pub -.
Dupa accidentul din Colectiv, nu au mai putut obtine autorizatii necesare, desi anterior le obtineau, pe motiv ca beciul nu apare in acte. Intr-adevar beciul nu apare,doar parterul si terenul de sub cladire.
ce e de facut? nu cred ca pot sa invoc pe vechiul cod prescriptia achizitiva art 1895 vechiul cod civil pt ca una din conditii este sa am justa cauza, adica un act dar care nu e de la adevaratul proprietar. Iar in cazul meu actul provine de la adevaratul proprietar.
Si nici jonctiunea posesiilor in temeiul art. 1860 vechiul cod civil pt ca presupune unirea posesiilor altor persoane decat titularul dreptului de proprietate, iar vanzatorul este adevartul proprietar.
ce ma sfatuiti sa fac? nici la Primarie nu apare in acte beciul pt ca am verificat, desi cei de acolo au precizat ca in cazul acesta este al lor si tb sa il iau in concesiune. eu nu consider ca e legala aceasta varianta atata timp cat nici primaria nu are acte pe beci.
va multumesc.
Sa mergeti la un avocat si sa invocati, prin instanta, cwe spuneti dv. ca nu puteti invoca. Sigur ca putetio invoca prescriptia achizitiva, dar cea de 30 de ani daca dateaza de atata timp beciul si jonctiunea posesiilor. Totusi, cred ca e de vazut daca e sa mergeti pe uzucapiune sau altceva, depinde de cand e casa, contactati si un arhitect, verificati la Primarie urbanismul etc.
Intai trebuie vazut care a situatia imobilului, cum si cand a aparut beciul si de ce nu e in acte si apoi trebuie aleasa o varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod civil gabriellll gabriellll daca deschid acum actiune de uzucapiune pe ce art. merg din noul cod civil sau vechi?Va rog sa-mi motivati Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters221975 ContSters221975 inteleg ca noul cod nu imi ia in calcul posesia pana azi..mergand pe legea veche..sigur, printre altele cum ca uzucapiunea e retroactiva.. insa de o jonctiune ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul in care nu exista niciun fel de acte de proprietate pe un teren, acesta mostenindu-se din tata in fiu cum era pe vremuri, ce fel de actiune ar trebui ... (vezi toată discuția)