avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale rol fiscal persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

rol fiscal persoane fizice

Exista urmatoarea situatie: persoana A - decedata in urma cu 20 ani (cu trei copii B, C si D) a detinut in proprietate casa si teren intravilan - gradina, intr-un sat. Pana in anul 2015 inclusiv, chitantele pentru impozitul anual datorat a fost achitat cu numele A. In anul 2016 pe chitanta eliberata apare numele B. Mentionez ca nu s-a facut succesiunea in urma decesului persoanei A.
intrebare: in ce baza legala a fi putut fi schimbat numele detinatorului de rol, in conditiile in care succesiunea nu a fost facuta?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali_stefan , utilizator 08:59, 12 Aprilie 2016
În condițiile expuse de dvs(lispsă certificat de moștenitor) nu există bază legală pentru schimbarea titularului de rol.
Faptul ca s-au achitat impozitele da catre unul dintre mostenitori iar acesta a solicitat sa apara pe chitanta numele lui nu inseamna ca s-a schimbat titularul de rol si la registrul agricol. Pana la urma interesul autoritatii locale este sa incaseze impozitele si taxele la rolul respectiv indiferent cine doreste sa faca plata. In mod sigur la registrul agricol titularul este ceva de genul "Mostenitorii defunctului A" iar modificarea se va face numai in urma dezbaterii succesiunii pe baza certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum revendicăm un teren agricol pe care l-am moștenit prin ... Lionne28 Lionne28 Cum revendicăm un teren agricol pe care l-am moștenit prin decesul bunicii, dar nu găsim actele?? (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)
Supliment succesiune pentru extensie constructie VectorC VectorC Buna ziua. Sunt mostenitorul unei case de vacanta care a apartinut parintilor mei, ambii decedati. Casa a fost construita in 1994 si extinsa in 1998 fara ... (vezi toată discuția)