avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum revendicăm un teren agricol pe care l-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum revendicăm un teren agricol pe care l-am moștenit prin ...

Cum revendicăm un teren agricol pe care l-am moștenit prin decesul bunicii, dar nu găsim actele??
Cel mai recent răspuns: Lionne28 , utilizator 22:40, 9 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa îl.mosteniti trebuie sa apară în certificatul de moștenitor în urma dezbaterii succesiunii.Neavand acte,nedezbatsnd probabil succesiunea nu ați moștenit terenul încă.Mergeti la primărie unde se plătea impozitul și dacă spare pe rolul fiscal în mod normal trebuie sa existe o copie a actului de proprietate.Puteti intrebs și la registrul agricol din cadrul primăriei etc.Ca sa revendicăi trebuie sa fie ocupat de altcineva asa ca termenul folosit nu e corect.Stiti unde e terenul,cine l a folosit,a fost arendat etcetc.?
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Aveți perfecta dreptate, nu sunt in posesie, dar urmează să se dezbată succesiunea ( există și un imobil pentru care am acte) și voiam să intre și terenul la succesiune înainte de a expira termenul. Bănuiesc că terenul a fost folosit de unele rude pe care nu le cunosc sau de terti, care au achitat și impozit pentru acest teren și probabil că dețin un act , o chitanță de mana etc. Important este că primăria să găsească terenul înregistrat după numele posesorului, pentru că nu am idee unde se află, știu comuna, dar există mai multe sate.
Mulțumesc frumos pentru mesaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune vaspa vaspa Problema e in felul urmator: dupa decesul parintilor, unul dintre mostenitori (nefiind facuta succesiunea, dar fiind impartite intre el si restul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren agricol doi.anghel doi.anghel Doresc sa va comunic o situatie si sa va pun o intrebare. - Exista un titlu de propietate a unui teren agricol, propietarii fiind in prezent decedati - In ... (vezi toată discuția)
Donatie pusa2mimi pusa2mimi Ma intereseaza daca pot sa donez unui copil un teren care nu este intabulat.:) (vezi toată discuția)