avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Mama mea, in varsta de 73 de ani, a optat, dupa decesul tatalui meu la pensie militara de urmas, pentru ca aceasta era putin mai mare decat pensia ei.Acest lucru s-a intamplat in anul 2007. Ulterior, datorita modificarii legisltiei - mama a fost foarte multi ani in pensie de boala si acestia nu se considerau ca fiind perioada de coitzare - a ajuns ca acum pensia ei sa fie mai mare decat cea de urmas.
1.Poate trece inapoi pe pensia ei ?
2. Anul acesta si-a facut cerere de bilet de tratament,cerere depusa la Casa de Pensii Timis.Pentru ca este incadrata in gradul I de handicap locomotoriu, beneficia de bilet gratuit.Dupa cateva luni a sosit o adresa de la Casa de Pensii cum ca nu sunt destule bilete gratuite si daca doreste sa plateasca biletul de tratament, raspunsul mamei fiind pozitiv.La momentul in care matusa mea,impreuna cu care si-a facut cererea de tratament a primit confirmarea ca sa-si ridice biletul, mamei i s- a dat raspunsul ca nu are dreptul la bilet pentru ca nu primeste pensie de Casa de Pensii, ci pensie militara de urmas. Acest lucru este posibil,pentru ca si mama a avut perioada ei de cotizare asa cum am specificat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 10 August 2009
Mama dvs poate opta pentru pensia cea mai avantajoasa ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie limita de varsta ContSters337224 ContSters337224 Buna ziua, Am implinit varsta de 60 de ani si am primit decizia de pensie pe limita de varsta. Sotul meu a decedat de 5 ani si nu a avut decizie/talon de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensia de urmas abel abel Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas valentin19 valentin19 am o intrebare legat de pensia de urmas mama mea este pensionara pe caz de boala. in noembrie face 60 de ani si iese de drept poate opta pt. pensie de urmas a ... (vezi toată discuția)