avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... conflict de muncă
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

conflict de muncă

Bună ziua! Am următoarea întrebare : Sunt functionar public - referent , studii medii într-o unitate adm teritorială de comună . În anul 2011 trebuia din punct de vedere legal să mi se facă promovarea intr-un grad superior celui pe care il aveam si anume referent superior, însă secretarul a invocat fel de fel de motive, ba că nu stie să facă, ba că peste ceva timp, si abia acum în data de 27 aprilie voi sustine examenul . Intrebarea este pot să o actionez în instantă pentru faptul că nu mi-a fost făcută promovarea in anul 2011 si că de atunci si pana acum au trecut aproape 5 ani in care mi-au fost incalcate cu bună stiință drepturile?
Cel mai recent răspuns: lululili , utilizator 09:05, 14 Aprilie 2016
Din 2011 nu mai puteti face nimic ...
i s-a adus la cunostință in repetate randuri atat de către mine cat si de către primar! sincera să fiu ea are ceva personal cu mine si prin asta s-a razbunat pe mine! Dacă o actionez in instantă pentru incălcarea drepturilor mele?!
Incercati o plangere penala pentru abuz in serviciu.

Art. 297 C.pen. - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
...
Multumesc pentru ajutor!
Pot cere plata dreturilor salariale pe perioada de cand trebuia sa mi se faca promovarea , adica 2011 si pana in prezent?

Alte discuții în legătură

Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Poltistul poate fi acuzat de abuz in serviciu? GeorgeQ GeorgeQ Pot fi acuzati politistii de abuz in serviciu, daca in exercitarea atributiilor de serviciu nu indeplinesc un act sau il îndeplinesc in mod defectuos? (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu si/sau de putere allview777 allview777 Buna. Se poate incadra fapta unei sef ierarhic la abuz de putere/abuz in serviciu, daca pe fondul unor divergente aplica sanctiuni disciplinare in nestire ... (vezi toată discuția)