avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit imobil partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit imobil partaj

Buna ziua.

In cazul unui divort la notar , in conditiile in care sotii se decid asupra bunurilor, se plateste vre un impozit sau taxa pentru imobile ?

Mai exact sotul lasa sotiei casa. Pt a transcrie casa pe sotie sunt taxe ?

Va multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: pintea_adela , utilizator 09:25, 13 Aprilie 2016
Orice partaj sau donatie, in cazul dvs fiind mai mult o donatie, este taxata.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns insa nu e vorba de nici o donatie. Sotia ramane cu o casa de 90 000 euro si un credit de 45000 euro iar sotul cu un apartament de 35000 euro. intrebarea era daca la inscrierea proprietatilor trebuie sa platim impozit la stat cei 3% pentru imobile dobandite de mai putin de 3 ani .

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort copil minor eugen_2012 eugen_2012 buna ziua eu si sotia mea avem un copil in varsta de 3 ani avem o casa dobandita de noi in timpul casatoriei vrem sa divortam si suntem amandoi de acord cu ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)