avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Radiere autovehicul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Radiere autovehicul

Buna ziua !
Vin cu o intrebare la dvs la care caut o indrumare sau un raspuns de vreo 3 ani .
Am in proprietate un autovehicul fabricat in 1991 pe care fostul sot l-a instrainat in timpul casniciei ,fara sa-mi aduca acest lucru la cunostinta , cu multi ani inainte de sfarsitul casniciei..
Fara sa intru in alte detalii , am mers pe firul problemei si am reusit sa intru in posesia documentelor masinii , cartea de identitate si certificatul, insa , ultimul proprietar , care a si decedat , se pare ca a dus-o la un centru de dezmembrari , fara a cere o hartie la schimb. In incercarea mea de a o scoate din circulatie la politie si evident de la plata impozitului , m-am lovit de un singur raspuns: Imposibil, atata timp cat nu sunt in posesia materiala a masinii.
Va rog din suflet , daca aveti vreo sugestie sau un raspuns , sa ma ajutati . Pur si simplu nu pot sa cred ca nu exista o rezolvare.
Cel mai recent răspuns: MihaelaAC , utilizator 18:05, 12 Aprilie 2016
Exista solutie de rezolvare a problemei cu care va confruntati
Contactati notar,incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil ca urmare a dezmembrarii acestuia
Cu declaratia notariala,solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea la cerere a bunului mobil
Autoritatea fiscala va radia bunul mobil de pe rolul dv fiscal dupa achitarea integrala a eventualelor debite in evidenta
Succes !
Multumesc pentru raspuns. Insa primaria nu accepta o declaratie pe propria raspundere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia o masina fabricata in anul 1986 inmatriculata in ... Cubin Cubin Cum pot radia o masina fabricata in anul 1986 inmatriculata in anul 1993 care a fost dezmembrata de la care nu mai am nici un document doar numerele de ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudia030175 claudia030175 Se poate radia si scade din evidenta fiscala un autoturism printr-o declaratie notariala ca nu il mai detin ? E valabil si daca apartine SRL? Cat costa o ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vrani vrani Buna ziua ! Am vandut acum cativa ani o masina , fara contract de vanzare -cumparare . Nu detin nici un act , doar stiu seria masinii care figureaza la ... (vezi toată discuția)