avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate in indiviziune

Am mostenit de la tatal meu o casa si teren care se afla in indiviziune cu fratele acestuia care este inca in viata. Casa a fost ocupata abuziv de frate incepand din 1998 care a refuzat sa ii dea un rand de chei tatalui meu. Ma aflu in aceeasi situatie,nu pot intra in casa din cauza acestor rude. Actele sunt clare,ce trebuie sa fac mai departe pentru a obtine un rand de chei?
Cel mai recent răspuns: r_codrescu , utilizator 23:06, 15 Aprilie 2016
Va trebui sa deschideti o actiune de iesire din indiviziune, apoi veti putea sa il obligati pe acesta sa va elivereze partea de teren si casa care va apartine.
Pai de ce instanta? Certificatul de mostenitor nu are titlu executoriu?

Ei au mobila in toate camerele,nu ma deranjeaza,pot sa o lase acolo. Eu doar am nevoie de chei pentru ca nu ma lasa sa intru in casa si ma ameninta cu politia,balamucul,ma santajeaza,vor bani,etc etc Suna peste tot,la vecini,prieteni,doctori,presa deci nu pot sa descriu....
Nu. Certificatul de mostenitor nu este titlu executoriu.

Exista si alte proprietati mostenite integral,care nu se afla in indiviziune. Pe baza a ceea ce sustineti dvs.,poate patrunde pe aceste proprietati?

Exista posibilitatea ca ar fi incercat sa influenteze personalul medical si sa obtina cheile de la case cat eram in spital. Poate sa faca asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionela calugaru ionela calugaru Din 1974, anul nasterii, locuiesc in casa unde au avut casa si bunicii mei. Cu ei au locuit parintii mei care s-au ingrijit atat de bunici, cat si de casa in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. virgilirimia virgilirimia As dori sa stiu daca se poate face iesirea din indiviziune pentru o casa, fara a avea titlu de proprietate pentru terenul pe care se afla aceasta. (vezi toată discuția)