avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitarea taxei de timbru cu intarziere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitarea taxei de timbru cu intarziere

1 )Daca piritii achita taxa de timbru cu intirziere si nu in lomita celor 10 zile , pot cere sa se ia in considerare acest fapt in vederea respigerii actiunii ?
2 ) in cazul in care taxa s-a platit in termen dar nu s-a depus chitanta de achitare in termenul de 10 zile , aceasta pote fi depusa la infatisare /
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 16:20, 13 Aprilie 2016
Buna ziua,
Daca s-a achitat taxa, chiar cu intarzierea de care faceti vorbire, daca instanta nu a dispus inainte anularea cererii, nu exista nicio problema.
Taxa se depune la dosar imediat ce s-a achitat.
Daca, pana la depunere, s-a dispus anularea cererii, formulati cerere de revizuire. aveti mari sanse de admitere.
Am inteles . Nu sunt eu in aceasta situatie ci partea adversa . Instanta a specificat faptul ca trb platit in 10 zil sub sanctiunea anularii cererii de apel .
Impotriva incheierii de anulare,reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare,solicitand motivat sa revina asupra masurii anularii.[Art.200(5)NCPC] ca atare, s-a indicat gresit calea de atac a revizuirii in raspunsul avocat Gabriel Klein Kiritescu.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit 2 amenzi in perioada starii de urgenta. una in toplita ... gabi1ro gabi1ro am primit 2 amenzi in perioada starii de urgenta. una in Toplita si a doua cand m am deplasat din Toplita spre Bihor oradea unde am mai primit o amenda de 5000 ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere de chemare în judecată Luci321 Luci321 Am aflat întâmplător de pe portal.just.ro că cererea de chemare în judecată pe care am depus-o a fost anulată pe motiv că nu au fost depuse la dosar ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere civila Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am primit de la instanta o comunicare prin care mi se solicita sa depun niste acte si dovada platii taxei de timbru ( am contestat un PV de ... (vezi toată discuția)