avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.
Am o intrebare legata de mostenire. Suntem doi frati.Tatal meu a decedat acum 8 ani si nu am facut succesiunea. Anul trecut a decedat si mama mea si acum eu as vrea sa fac succesiune prin tribunal pentru ca nu ma inteleg deloc cu fratele meu. Sunt de impartit casa parinteasca si mai multe terenuri. Stiu ca daca deschid eu succesiunea trebuie sa platesc taxa de timbru de 5% la o valoare estimata.Apoi am auzit ca se vor face expertize, evaluari care trebuiesc si astea platite. Fratele meu a zis ca el nu da bani pe toate astea. Eu as vrea sa fac toate astea ca sa nu mai am nici o legatura cu el.Cum sa procedez? La sfarsitul procesului judecatorul va fi de acord in ideea sa-mi recuperez banii, sa-mi dea un pamant in plus de exemplu, sa-mi repartizeze mie mai mult de jumatate pana la contravaloarea sumei pe care am cheltuit-o?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena13 , utilizator 12:26, 13 Aprilie 2016
Buna ziua,
Cheltuielile de judecata vor putea fi acoperite de parat fie in bani fie in natura.
Daca acoperirea nu este de buna voie se poate solicita ajutorul unui executor judecatoresc.
Multumesc pentru raspuns. Daca as vrea sa se compenseze in natura, pentru ca stiu ca el nu o sa dea nici un ban, unde trebuie sa specific asta, sau cine trebuie sa decida asta si pe ce baza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate balaceanuandrei balaceanuandrei Tatal meu a facut succesiunea dupa parintii sai impreuna cu fratii sai fara a iesi insa din indiviziune si impatirea bunurilor ramase s-a facut numai pe baza ... (vezi toată discuția)
Unul din (doi) mostenitori nu vrea sa vanda casa comuna mostenita la 3 ani de la decesul parintilor Andromeda2021 Andromeda2021 Buna ziua, Am o intrebare, va rog. Eu si fratele meua am mostenit in urma decesului parintilor o casa si 2 terenuri extravilane agricole/pasune la 18 km de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mă numesc dumitru și am un frate. am plecat de acasă ... Ionut mihnea Ionut mihnea Buna ziua. Mă numesc Dumitru și am un frate. Am plecat de acasă de 35 de ani și am lăsat casa cu fratele meu și parintii. Acum aproximativ 15 ani mama ... (vezi toată discuția)