avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Mă numesc Dumitru și am un frate. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Mă numesc Dumitru și am un frate. Am plecat de acasă ...

Buna ziua. Mă numesc Dumitru și am un frate. Am plecat de acasă de 35 de ani și am lăsat casa cu fratele meu și parintii. Acum aproximativ 15 ani mama mea mi a lăsat actul de proprietate asupra unui pământ de 7500m pentru a mi lasă și mie ceva.
Eu plătesc impozitul la el de atunci. Fratele meu a rămas în casă părintească cu toate pământurile.
Nu mă mai interesează ce a rămas acolo.
Teoretic ar trebui să împărțim totul dar el nu are bani de acte.
Vreau să știu, eu pot face actele fara el? Macar pe acel pământ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:12, 22 Noiembrie 2020
Ce inseamna " mi-a lasat actul"? Daca v-a dat doar actul de proprietate, nu inseamna nimic.
Parintii au decedattrebuie sa dezbateti succesiunea impreuna cu fratele si apoi prin partaj, sa va intelegeti ca dvs sa luati terenul si el casa parinteasca.
Alta cale nu e.
Mai luati niste bunuri in plus daca platiti dvs actele.
Buna ziua. Părinții au decedat. Vreau sa spun prin "mi a lăsat actul de proprietate" adică la acea vreme mama care este unic proprietar a crezut că dacă îmi dă acel act eu voi moșteni pământul. Am incercat sa fac actele dar fratele meu nu vrea. Motivația este că : nu are bani sau nu are timp sau sa mai aștept, dar eu tot aștept de 3 ani. Ce pot face?

Ionut mihnea a scris:

Buna ziua. Mă numesc Dumitru și am un frate. Am plecat de acasă de 35 de ani și am lăsat casa cu fratele meu și parintii. Acum aproximativ 15 ani mama mea mi a lăsat actul de proprietate asupra unui pământ de 7500m pentru a mi lasă și mie ceva.
Eu plătesc impozitul la el de atunci. Fratele meu a rămas în casă părintească cu toate pământurile.
Nu mă mai interesează ce a rămas acolo.
Teoretic ar trebui să împărțim totul dar el nu are bani de acte.
Vreau să știu, eu pot face actele fara el? Macar pe acel pământ?

Va trebui sa va adresati unui notar de pe raza ultimului domiciliu al parintilor . Cum fratele nu se va prezenta, veti lua de la notar o incheiere si apoi veti merge in instanta, unde veti face si partajul succesoral. Cereti si cheltuieli de judecata si apoi, puteti proceda și la executarea silita.
A fi in posesia unui act de proprietate, nu inseamna ca sunteti și proprietarul bunului respectiv. De fapt, nu inseamna nimic.
Mama trebuia sa va dea ce avea de dat, din timpul vieții, printr-un contract.
Acum, pentru că părinții sunt decedați, trebuie să dezbateti succesiunea.
Masa succesorala include tot: și terenul pe care l-ati stăpânit dvs si casa părintească.
Mostenitori pe întreaga avere sunteti dvs si fratele.
Dacă nu reușiți să vă înțelegeți amiabil astfel încât să dezbateti succesiunea și să faceți partajul la notar, va trebui să contactati un avocat și să îl chemați pe fratele dvs in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Mostenirea de la tatal meu frentescuandreea frentescuandreea buna ziua tatal meu a decedat in urma cu 3 ani.as vrea sa stiu dac eu fac la mostenirea lui din partea strabunicilor mei asta pentru ca si bunicul meu a ... (vezi toată discuția)