Buna ziua,
tocmai am aflat ca fostul sot a castigat la apel, pt autoritate comuna, desi cererea lui a fost respinsa la fond pt niste motive multiple, si foarte bine intemeiate, sentinta de 13 pag fiind foarte motivata. Doresc sa va impartasesc cazul meu: Dupa ce a m inceput procedura de obtinere a pensiei de intretinere de la un parinte plecat in UE cu Min. Justitiei, tatl minorilor a bagat rapid proces in Ro pt obtinere de autoritate comuna si PLATA IN NATURA!!!, Si asta pt a nu trebui sa plateasca nici un ban pt minori. Mentionez ca in Ro a a vut dosar penal pt abandon de familie deaorece de cand a plecat in Germania nu a mai platit pensia care scria pe sentinta ci doar o mica suma de bani si asta doar sporadic... iar Parchetul a clasat dosarul motivandu-mi ca "daca aplatit 5 lei din 5 mil. se considera ca a platit"!!!! Este posibil asa ceva? este posibil ca sa nu fie sanctionat? la fond i s-a respind actiunea, iar acuma.. la tribunal scrie ca i s-a admis apelul.... Este posibil ca acesti judecatori sa nu tina cont de nimik? nici de probele super relevante, martori, audierea si dorinta minorului..??? I s-a dat autoritate comuna unui tata care are probleme cu alcoolul, cu violenta si care este superdezinteresat de minori????
Desi aveam dupa vechiul cod custodie unica...., i-a dat aceleasi tatalui copiiilor mei, care, desi nu plateste nici un fel de pensie alimentara (si are de unde...), este superdezinteresat de copii, habar nu are cine sunt profesorii si invatatorii copiilor, de unde rezulta clar "interesul" mare in cresterea si educarea minorilor.., care este un alcoolic si umba cu masina beat cu copiii la volan..., care este violent cu copiii si ii injura si vb cu ei intr-un limbaj extraordinar de neadecvat...., care nu plateste nici un fel de activitate extrascolara si nici nu este de acord cu nimik referitor la copii....!!!!! Deci unde este INTERESUL SUPERIOR AL COPIIILOR??? Parchetul nu l-a sanctionat cu nimik cand am facut plangere de abandon de familie ca nu platea pensie cat scria pe sentinta.. spunandu-mi ca daca plateste 5 lei din 5 milioane inseamna ca plateste.... si nu poate sa-i faca nimika!!!!! Unde-i legea care il poate sanctiona pe tata si face sa fie responsail?? Cum sa-i dea niste judecatoare custodie comuna cu mine acestui individ care numai tata nu-i poti spune?????????? Deci legea spune c CUSTODIA COMUNA ESTE DREPTUL COPILULUI, nu??? Dar OBLIGATIA DE PLATA DE INTRETINERE A COPILULUI NU ESTE TOT DREPTUL COPILULUI?????? Vrem sa ne aliniem la UE.. sa fim in rand cu europenii..., dar in UE daca nu-ti respecti obligatiile de plata si alte chestii fata de copii.., TE LEAGA!!!! La noi..? Aiurea TARA LUI PAPURA VODA!!!! Chestia asta cu custodie comuna mi se pare cea mai mare aberatie...!!! Ar trebui sa fie acordata doar parintilor responsabili si nu tuturora.. spunandu-le ca au dreptul legal.....!!!!!
Pe dreptul familiei judecătorii au o marja foarte larga de apreciere.
Dacă asa au decis nu mai aveți ce sa faceți pentru motivele pe care v-ați judecat.
E greu de spus dacă e corect sau nu vis a vis de custodia comuna deoarece aceasta ar fi regula.
Chiar dacă e regulă, la regulă există excepţii, tocmai fiindcă ele există.În cazul userului, dacă cele relatate de dânsa sunt adevărate, este clar o încălcare a drepturilor copiilor din partea instanţei, încălcare ce nu poate fi sancţionată la noi în ţară. Motivaţia instanţei nu poate fi combătută nicăieri, numai dacă e scrisă prosteşte şi nici atunci CSM-ul nu ia în seamă, iar derapajele de la C.p.c. , chiar dacă sunt flagrante, sunt trecute cu vederea.Parchetul nu va sancţiona niciodată nişte persoane din sistem, aşa că, doamnă, trebuie să vă resemnaţi, ca orice bun creştin.
Vă rămâne să scrieţi periodic plângeri la parchet şi...atât.
Acum veţi fi tot în situaţia anterioară demarării acţiunii pentru majorarea pensiei de intreţinere , în plus nu mai veţi putea circula peste graniţă fără acordul domnului.
Mai aveţi posibilitatea de a cere prin instanţă suplinirea semnăturii tatălui pentru paşaportul şi deplasarea minorilor peste graniţă, cu şanse de 50%.
am urmat toate caile, da! La Parchet nu se prezinta dumnealui, pt ca nu are chef, desi i-a facut Parchetul citatie internationala pe adresa din Germania, tot nu s-a prezentat. Nu s-a prezentat la nici o audiere. Procuroare a spus ca nu are ce sa-i faca... Cum adica??? Si cu asta basta... Parchetul a inchis dosarul, ca si asa au trecut 2 ani.... Deci lege ar fi, dar nu se pune in aplicare si mi se incalca mie niste drepturi ca si cetatean, si mai ales se incalca drepturile fundamentale ale minorului... lasandu-l fara intretinere. Deci instantele apreciaza ca neplata pensiei alimentare nu reprezinta un motiv intemeiat pt neacordare de autoritate comuna, distanta mare (1.500 km) nu reprezinta un impediment, alcoolul, faptul ca conduce beat la volan cu copiii in masina, faptul ca este super dezinteresat de educatia copiilor, niciodata nu a fost la scoala sa se intereseze de ei, si vb foarte vulgar cu ei si in prezenta lor, asta NU CONTEAZA, nu doreste sa raspunda la telefon cand il sun in legatura cu ceva probl de-ale copiilor, spunandu-mi ca nu are ce discuta cu mine si faptul ca nu vrea sa colaboreze sub nici o forma cu bine spre binele copiiilor, NU CONTEAZA????? De fapt ce conteaza???? care sunt motivele pt care nu se acorda custodie comuna? Pt ca exista si exceptia de la regula.. De ce nu se aplica? Sunt pusi judecatorii sa dea custodii comune pe banda rulanta fara a mai studia cazurile fiecare in parte???? Cum este posibil ca un judecator sa dea o sentinta foarte motivata si sa-i respinga lui cererea, iar apoi sa vina alti doi sa stearga cu buretele tot, toate motivele, toate probele, marturia minorului etc...????
Eu va inteleg frustrarea, insa cata vreme nu stim ce probe s-au administrat in dosar, ce scrie in hotararea din fond si cum s-a motivat hotararea din apel .... nu putem sa va ajutam in nici un fel
Ati avut avocat? Mergeti si vorbiti cu el. Ar trebui sa va explice ce si de ce si ce mai puteti face.
Asa generic, da, neplata pensiei de intretinere nu e motiv pentru autoritate parinteasca exclusiva. Mai ales ca dosarul pentru abandon familial s-a clasat, deci o institutie a statului a spus ca dl nu a dovedit rea intentie.
Distanta mare nu prea am intalnit-o ca motiv pentru autoritatea parinteasca exclusiva. Aici e discutabil de la caz la caz.
Faptul ca n-a fost la scoala, iarasi, in sine nu e motiv de autoritate exclusiva.
Refuzul colaborarii spre binele copiilor ar putea fi insa depinde cum l-ati probat. Daca dvs ati spus ca el nu colaboreaza cu dvs si el a spus ca dvs nu sunteti dispusa la dialog .... ati ajuns de unde ati plecat.
Condusul sub influenta alcoolului cu copiii in masina - cum l-ati probat?