avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, fara a tine cont de nici un fel de motiv???

Buna ziua,
tocmai am aflat ca fostul sot a castigat la apel, pt autoritate comuna, desi cererea lui a fost respinsa la fond pt niste motive multiple, si foarte bine intemeiate, sentinta de 13 pag fiind foarte motivata. Doresc sa va impartasesc cazul meu: Dupa ce a m inceput procedura de obtinere a pensiei de intretinere de la un parinte plecat in UE cu Min. Justitiei, tatl minorilor a bagat rapid proces in Ro pt obtinere de autoritate comuna si PLATA IN NATURA!!!, Si asta pt a nu trebui sa plateasca nici un ban pt minori. Mentionez ca in Ro a a vut dosar penal pt abandon de familie deaorece de cand a plecat in Germania nu a mai platit pensia care scria pe sentinta ci doar o mica suma de bani si asta doar sporadic... iar Parchetul a clasat dosarul motivandu-mi ca "daca aplatit 5 lei din 5 mil. se considera ca a platit"!!!! Este posibil asa ceva? este posibil ca sa nu fie sanctionat? la fond i s-a respind actiunea, iar acuma.. la tribunal scrie ca i s-a admis apelul.... Este posibil ca acesti judecatori sa nu tina cont de nimik? nici de probele super relevante, martori, audierea si dorinta minorului..??? I s-a dat autoritate comuna unui tata care are probleme cu alcoolul, cu violenta si care este superdezinteresat de minori????
Desi aveam dupa vechiul cod custodie unica...., i-a dat aceleasi tatalui copiiilor mei, care, desi nu plateste nici un fel de pensie alimentara (si are de unde...), este superdezinteresat de copii, habar nu are cine sunt profesorii si invatatorii copiilor, de unde rezulta clar "interesul" mare in cresterea si educarea minorilor.., care este un alcoolic si umba cu masina beat cu copiii la volan..., care este violent cu copiii si ii injura si vb cu ei intr-un limbaj extraordinar de neadecvat...., care nu plateste nici un fel de activitate extrascolara si nici nu este de acord cu nimik referitor la copii....!!!!! Deci unde este INTERESUL SUPERIOR AL COPIIILOR??? Parchetul nu l-a sanctionat cu nimik cand am facut plangere de abandon de familie ca nu platea pensie cat scria pe sentinta.. spunandu-mi ca daca plateste 5 lei din 5 milioane inseamna ca plateste.... si nu poate sa-i faca nimika!!!!! Unde-i legea care il poate sanctiona pe tata si face sa fie responsail?? Cum sa-i dea niste judecatoare custodie comuna cu mine acestui individ care numai tata nu-i poti spune?????????? Deci legea spune c CUSTODIA COMUNA ESTE DREPTUL COPILULUI, nu??? Dar OBLIGATIA DE PLATA DE INTRETINERE A COPILULUI NU ESTE TOT DREPTUL COPILULUI?????? Vrem sa ne aliniem la UE.. sa fim in rand cu europenii..., dar in UE daca nu-ti respecti obligatiile de plata si alte chestii fata de copii.., TE LEAGA!!!! La noi..? Aiurea TARA LUI PAPURA VODA!!!! Chestia asta cu custodie comuna mi se pare cea mai mare aberatie...!!! Ar trebui sa fie acordata doar parintilor responsabili si nu tuturora.. spunandu-le ca au dreptul legal.....!!!!!
Dupa 3 luni de neplata tatal poate fi dat in judecata pentru abandon. In plus, poti pune poprire pe venitul lui, adica angajatorul sa opreasca direct banii de pensie.
Faptul ca sunt oameni care nu lucreaza sau lucreaza la negru, sunt considerati exceptii. Regula e alta si marea majoritate fac altcumva. Nu poti avea o lege care sa acopere absolut toate situatiile. Da, ar fi de preferat sa nu se intample asta. Daca ar fi dupa mine as baga in puscarie direct parintii care voit nu isi sustin financiar copii. Dar nu tine de mine.
In plus, daca domnul nu plateste iar dumneavoastra vreti sa il sicanati prin intermediul copiilor, scuze, dar nu sunteti deloc mai breaza. Poate un parinte nu plateste ca nu are intr-o luna, doua, e dificil de demonstrat care e rau intentionat voit si care tine de conjunctura nefericita in care ne aflam.
Insa atunci cand lasati copii in vacanta in Romania dar va opuneti sa plece in Germania pentru ca asa vor muschii dumneavoastra.......aia e din start rea vointa si e penalizata.
Pentru ca un parinte prost in Germania nu devine un parinte mai bun in Romania. Pare ca dumneavoastra nu vreti sa-i lasati acolo pentru a va razbuna pe tata.
De ce nu lasati copii acolo sa vada cat costa sa le cumperi mancare, acadele.haine? Cat costa picaturile de nas cand sunt muciosi sau cat costa mancarea cand acum vor ceva si in 10 minute altceva?






dl when se pare ca dvs nu ati citit postarile mele..... cum poti sa-ti dai cu parerea cand eu am scris in primele pagini ca tatal copiiilor are un salariu net de 2.000 euro, adica are de unde purs si simplu, adeverinta de venit am obtinut-o cu ajutorul ministerului justiei si nu a depus el la dosar nimik, pt ca dumnealui ca voia sa stina ascuns venitul lui.... La Parchet am facut plangere, scrie tot mai sus, dar cum nu cititi... ce sa spun..? Ce parare aveti acuma? nu este rea vointa? tot in mesajele mele am specificat ca am inceput o procedura fff lunga cu min justitiei legat de pensie de intretinere a copiiilor pe care tatal lor nu doreste s-o onoreze...
Deci despre ce vorbiti dvs domnule when? vad ca din absolut toate postarile dvs luati apararea cu vehementa a tatalui copiiilor? aveti vreun motiv anume? ca vad ca situatia nu o cunoasteti, scriind asa bla bla. Macar faceti bine si cititi inainte, va informati si abia apoi sa va dati cu parerea. Sunteti un avocat aparator al tututor tatilor, faceti parte din asociatia tata sau din asociatia cu custodia comuna? chiar nu va inteleg, scuze...
In al doilea rand nici macar copiii nu-si doresc sa plece acolo. Pe ei nu ar trebui sa-i intrebam, sa le cerem parerea? Iar in legatura cu responsabilitatea, mi-ati spus ca daca tatal nu este responsabil atunci sa fiu eu mai responsabila.. pfff Pai cum as putea sa tin eu locul responsabilitatii celuilalt parinte?eu sunt responsabila doar pt persoana mea, ca mama a copiilor. Fiecare parinte trebuie sa fie responsabil pt copilul sau, mai ales daca isi doreste sa participe la cresterea si educarea lui.. Daca tatal nu este responsabil si este dezinteresat de copii, atunci nu dam custodie comuna, domnule!!!!! nu? pt ca daca avem drepturi, implicit avem si obligatii, nu domnule? nu stiu daca dumneavoastra cunoasteti originea cuvantului "obligatii" pt ca ati folosit de foarte multe ori si exclusiv cuvantul "dreptul".
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
dia_dia45, utilizator
Recapitulare:
1.Avem un prim bau-bau:
Daca domnul va ajunge sa deschida proces ca sa isi ia copii in vizita nu e ceva ce va va ajuta. In plus, va fi mai tentat sa ii tina acolo, stiind ca poate data viitoare nu-I mai vede din cauza dumneavoastra decat daca stie ca ii lasati sa vina oricand,pentru ca e tatal lor si respectati asta.

Deducem că domnul poate să-i ţină pe copii la el, fără să ţină cont de program, altfel deschide proces! Domnul nu are de respectat nici o sentinţă judecătorească!
2.Sfaturi preţioase: acceptaţi toate limitările, altfel iată ce vă aşteaptă:
legea incepe sa mareasca drepturile tatalui, penalizarile curg, din ce in ce mai mari si popririle se pun.

3.Mai mult, conştient că urmează terorizarea copiilor, vine un sfat binevoitor:
Daca insa va intereseaza linistea si fericirea copiilor dumneavoastra atunci cu siguranta o sa gasiti o modalitate sa lasati copii la tata si sa aveti o relatie fireasca cu acesta.

În consecinţă, luaţi aminte:liniştea şi fericirea copiilor dvs. constă în programul de vizită a domnului; faceţi abstracţie că nu a lăsat copilul la concertul pregătit luni de zile, că nu plăteşte pensie alimentară, că relaţiile personale copiii le au cu iubita tatălui, nu cu tata. Vă rog să ştergeţi din memorie momentele neplăcute avute cu tatăl copiilor şi să vă purtaţi firesc cu dânsul, de parcă aţi fi în luna de miere.
4.
.Legea spune ca minorii au dreptul de legaturi personale cu parintele nerezident.

Este cât se poate de corect.Şi părintele nerezident are dreptul la relaţiile cu minorul.Este vorba de drepturi, dar dreptul nu este şi obligaţie!Dacă nerezidentul Nu are obligaţia de a respecta dreptul său, nici minorul nu are obligaţia de a beneficia forţat de acest drept, însă poate solicita să beneficieze de acest drept!
5.
Acesta poate cere suplinirea consimtamantului, lua copii si apoi se poate gandi de doua ori daca sa-i mai aduca inapoi unei mame care pune mai presus razbunarea fata de binele propriilor copii.

Despre ce vorbiţi aici, domnule?Facem discriminări pe forum? adică de unde rezultă acest drept, de "a se gândi de două ori dacă să-i mai aducă înapoi copilul mamei? el chiar nu are nici o lege de respectat, numai mama?de unde vine această concluzie de "răzbunare" a mamei? În asociaţia dvs. există şi doamne foarte active, deposedate de copiii lor tocmai de tatăl copiilor, în pofida unor sentinţe judecătoreşti care au stabilit domiciliul la mama. Despre ce vorbim aici?
Aha, o lege concepută greşit, neconstituţională, vă dă dreptul să ameninţaţi un cetăţean care-şi creşte copilul singur, să-l etichetati răzbunător, alienator, să-i aruncaţi în cap toate învinuirile din lume?
Nişte nedreptăţi uriaşe, înfăptuite în baza unor legi adoptate fără discernământ vă dă dreptul să ameninţaţi? S-a ajuns deja prea departe! Deocamdată nu suntem califat, ca femeia să fie sclavul bărbatului, spun deocamdată!
Oare chiar credeţi că minorii se cresc cu programe de vizită şi amenzi la adresa celor care au crescut ani de zile singuri copilul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Admin, administrator
Dragi doamne dia si martonze vorbind despre dreptate ramaneti cu ea in brate. Credeti ca domnii againstpas si when,as dori sa se inteleaga ca folosesc cele 2 nume strict cu valoare de exemplu, nu cu trimitere personala, habar n-am ce au domnii in vietile lor, credeti deci ca acei domni nu stiu ca:
-nu platesc pensie deloc sau o platesc de batjocura?
-nu stiu ca vin cand vor la program si dupa lungi absente au tupeul de a va face plangeri penale? si tupeul de a acuza mama de alienare cand copilul nu-i cunoaste pentru ca i-a vazut de 10 ori?
-nu stiu ca nu accepta ca v-ati refacut vietile in loc sa va agatati in lacrimi de picioarele lor?
DESIGUR ca stiu! Prin urmare nu e nevoie sa-i combateti. Nu aveti ce ochi sa le deschideti asupra adevarului, caci:
- pe de o parte il stiu
- pe de alta parte, imaturi fiind, nu pot asuma nicio vinovatie proprie.
Prin urmare de ce va irositi timpul si energia?
Sa-i convingeti? Ma faceti sa rad!
Pe forum acesta, noi ca mame, scriem sa mai aflam o parere, sa aflam ce noutati legislative au mai aparut, ce s-a intamplat intr-o situatie similara altei mame etc
Mai scriem sa ne sfatuiasca cei cu studii juridice.
Ca doar nu scriem sa-i convingem pe cei din celebra organizatie ca lucrurile nu stau cum zic ei, nu? Nu-i oare mult mai confortabil sa afirmi ca mama a alienat copilul, decat sa spui ca esti un esec ca parinte? Ba e! si atunci asta si afirma: Voi sunteti de vina, voi mamele! Caci asa cum ziceam vinovat nu poate fi decat cel care are responsabilitate si poate duce povara unei vinovatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Admin, administrator
Pai din ce spune doamna PS dragi mamici aveti toate motivele sa fiti multumite. Copilul isi respinge tatal, si probabil ca va veti asigura sa-l respinga si de acum incolo, asa ca ati rezolvat problema, tatal iresponsabil nu are acces la copil. Mai ales ca ii spuneti copilului ca tati plateste putini bani si nu-i asa, copiii sunt interesati de bani, nu de a avea un tata.
O alta multumire e ca v-ati refacut viata. Foarte bine, mai ales ca ziceti ca fostul sot nu-si mai revine si e distrus de cand v-ati refacut viata si el, el care este inca interesat de dumneavoastra bineinteles sufera ca un caine. Daca mai e si sarantoc fostul sot si plateste o pensie mica inca un motiv de bucurie, nu? Pai numai motive de bucurie si multumire vad eu aici. Iar cu alienarea? De ce v-ati face griji? Ca intr-o ora se si lamuresc cei de la DGASPC ca nu e vorba de alienare si ati scapat si de problema asta.
Asa ca stimate doamna de ati initiat topicul, cu atatea motive de fericire, nu ii dati totusi semnatura tatalui sa plece cu copiii in vacanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
againstPAS, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, probleme materiale parintele rezident silviasylvana silviasylvana Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)