avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificat medico-legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificat medico-legal

intr-un accident rutier, certificatul medico-legal se elibereaza numai in cazul in care victima doreste sa-l dea in judecata sau sa-i ceara daune morale? sau eliberarea acestui certificat este obligatorie la orice accident?
Bineinteles! tatal ei este tutorele legal!=D>
Inca ceva... Au intrat intr-un stalp pe care l-au doborat, in urma impactului masina ramanand zob. A avut alcoolemia in respiratie 0,55 iar alcoolemia in sange 1,1. Soferul si vara mea, care erau in fata, si-au spart capul, nefiind nevoie de spitalizare. Sora mea are niste fisuri la coloana si a fost internata 3 zile la Bucuresti, astazi va veni acasa. Va avea nevoie de recuperare 7-8 saptamani la pat.
M-ar interesa ce pedeapsa risca soferul.
mentionez ca au avut viteza foarte mare... aproape de 200km/h. insa motorul masinii nu s-a oprit in momentul impactului, politistii nestiind cu ce viteza circulau.
Au intrat intr-un stalp pe care l-au doborat, in urma impactului masina ramanand zob. A avut alcoolemia in respiratie 0,55 iar alcoolemia in sange 1,1

Soferul va raspunde penal pentru conducerea in stare de ebrietate si pentru infractiunea de vatamare corporala / sau vatamare corporala grava.
(Sora mea are niste fisuri la coloana si a fost internata 3 zile la Bucuresti, astazi va veni acasa. Va avea nevoie de recuperare 7-8 saptamani la pat.)
.

vara mea, care erau in fata, si-au spart capul, nefiind nevoie de spitalizare
In acest caz poate subzista , infractiunea de loviri sau alte violente
Vor exista doua asemenea infractiuni, intrucat , in urma impactului , doua persoane au fost vatamate.
Sanctiunea prevazuta de lege e pedeapsa cu inchisoarea , putand fi individualizata prin suspendarea conditionata a acesteia , conform art.81 .C.Penal., iar permisul de conducere va fi anulat.

Cele doua infractiuni contra sanatii si integritatii corporale sunt sanctionata numai daca exista plangerea penala prealabila , exceptie facand vatamarea corporala grava (care presupune un nr. de peste 60 de zile de ingrijiri medicale ).

mentionez ca au avut viteza foarte mare... aproape de 200km/h. insa motorul masinii nu s-a oprit in momentul impactului, politistii nestiind cu ce viteza circulau.

Din imprejurarile in care faptele au fost savarsite, se retine intentia indirecta , nu culpa , ca forma de vinovatie.

Precizarile sunt unele generale , in functie de informatiile furnizate de dumneavoastra , veti fi mai aproape de adevar cand vor exista certificate medico-legale.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Andaluzia38 Andaluzia38 Am avut un accident rutier pe trecere de pietoni,o femeie de 65ani, care s=a ales cu echimoze si atat. Fiul batranei a cerut 2000euro,bani pe care eu nu-i am. ... (vezi toată discuția)
Partea vatamata ana-maria iacob ana-maria iacob buna seara. Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile? Este vorba despre un accident in care ... (vezi toată discuția)