avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu retroactiv

am o prietena care lucreaza la cooperativa de consum,este platita la vanzare desi in contractul de munca nu este specificat acest lucru,este gestionar(vanzator) cu norma de opt ore calificata,cu atestat si scoala postliceala de vanzatori,dar este incadrata ca necalificat,pe motiv ca nu poate suporta institutia mai mult
in cazul in care vrea sa-si ceara drepturile prin instanta ,ce sanse are?si pe cati ani in urma se poate cere salariul?,ea luand acum in medie 200 ron /luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 12 August 2009
Buna seara.Aspectele mentionate referitor la calitatile si scolile urmate de prietena dcs nu au relevanta ,in raport de acordul acesteia liber consimtit cu ocazia incheierii CIM.In CIM ,partile angajator- angajat asupra carei sume au convenit ca si drepturi salariale ?Ca persoana fizica,in eventualitatea promovarii unei actiuni in instanta ,are dreptul sa solicite drepturile banesti pe o perioada maxima de 3 ani. Acordarea sumei este conditionata de mai multi factori.Inainte de a va asuma responsabilitatea unei actiuni impotriva cooperativei,apelati la persoana competenta profesional,care sa posede calitatea si autoritatea sa verifice documentele existente si eventualele sanse ale prietenei dvs.Succes
ynocentta are dreptate.

dar nu inteleg de ce prietena dvs ia numai 200 lei/luna. angajatorul, oricare ar fi el, este obligat sa acorde salariatului cel putin salariul minim pe economie, adica 600 lei brut /luna.
Poate cere drepturile salariale restante pe o perioada de 3 ani in urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi kabryo kabryo Buna ziua. Am baiatul care a lucrat intr-un magazin ca vanzator gestionar 2 ani si opt luni. Pe data da 01.07.2010 a fost pus sa semneze un formular de preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediu mihaith mihaith 1. Sunt angajat ca vanzator-gestionar din ianuarie 2013. La inceputul lunii decembrie seful meu a angajat un alt vanzator-gestionar, iar eu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Stabilire nivel salar ametist ametist Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce ... (vezi toată discuția)