avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de tva cu sediul in Romania poate inchiria ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de tva cu sediul in Romania poate inchiria in Bulgaria un teren de sport?

Buna seara.
Un srl neinregistrat in scopuri de TVA ,care se ocupa cu organizarea turneelor sportive poate sa inchirieze in Bulgaria un stadion?
Este necesara inregistrarea in scopuri de tva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:57, 17 Aprilie 2016
Binenteles ca poate. Numai ca, factura va fi cu T.V.A. iar nu cu taxare inversa (adica fara T.V.A.) ca in cazul platitorilor de T.V.A.

Tranzactia poate s-o faca oricine: platitor sau neplatitor de T.V.A.
Este necesara inregistrarea in scopuri de tva in aceasata situatie ? normal sau special ?
Pentru tranzactiile pana la 10000 euro nu e obligatorie inregistrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schema inregistrare tva achizitii intracomunitare si non-ue iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca ... (vezi toată discuția)
Sa ma inregistrez platitor de tva sau sa raman neplatitor? carmenbn carmenbn O microintreprindere neplatitoare de tva,cu CA in 2012 0 lei,va face achizitii intracomunitare(suplimente alimentare) din Ungaria,pe care le va vinde unor ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil intracomunitar Campean79 Campean79 Buna ziua. Referitor la tva deductibil intracomunitar. Cum se plateste ?? Mai exact. Daca cumpar din Germainia o masina care e 10000 eur + 1900 eur TVA, si ... (vezi toată discuția)