Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →
nu exista diferenta intre creditare firma si imprumut firma. natura juridica a contractului ce se incheie este de imprumut.
Ca sa puteti obtine dobanda trebuie sa incheiati intre firma si dvs un contract de imprumut in care sa se prevada dobanda - atentie, nu poate fi depasit nivelul dobanzii prevazut de OG 9/2000.
Practic, ca sa primiti dobanda la unele imprumuturi si la altele nu, faceti cate un contract de imprumut pentru fiecare imprumut in parte si mentionati daca se acorda cu sau fara dobanda.
Buna ziua,
am si eu o mica nelamurire legat de creditarea sau imprumutarea unei societati, al carei asociat sunt.
In primul rand nu inteleg care este diferenta intre creditare firma si imprumutare firma? Ce tip de contract trebuie sa fac? Contract de imprumut sau de credit?
A 2-a intrebare: cum pot face sa dau bani firmei mele fara dobanda (niste sume mai mici) dar si cu dobanda (la sume mai mari)? Ce formalitati obligatorii trebuie sa respect ca totul sa fie ok, si ca sa pot avea pretentii la dobanda? Trebuie mers la vreun avocat si trebuie raportat undeva imprumutarea/creditarea firmei?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri lamuritoare.
~ final discuție ~