As vrea sa stiu si eu, dat fiind faptul ca de cele mai multe ori cererea reconventionala poate fi considerata ca o actiune in sine si intra in acelasi regim juridic ca o actiune principala (taxa de timbru, numar de copii, indicarea persoanelor chemate in judecata etc) este obligatoriu ca partile parate prin cererea reconventionala sa depuna INTAMPINARE sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai propune probe? Va multumesc.
Desigur, intampinarea este obligatorie in cazul depunerii cererii reconventionale mai ales daca se solicita alte probe pe capetele de cerere .Trebuie sa raspundeti pretentiilor din cererea reconventionala.
Nu, ca e invers, eu am depus cererea reconventionala. Si sa vedeti ce cer eu acum decaderea din drepturile de a mai propune probe prin lipsa intampinarii. Sunt cinci parati prin cerere reconventionala, toti au aceiasi avocata si niciunul n-a depus in termen intampinare... E imbucuratoare treaba! Va multumesc de raspuns.
Conform art.209(5)NCPC"Cererea reconventionala se comunica reclamantului si ,dupa caz persoanelor prevazute la alin.(2) pentru a formula intampinare.Dispozitiile art.201 se aplica in mod corespunzator." In mod concret, in cazul dvs.nedepunerea inatmpinarii in termenul legal, atrage sanctiunlie prevazute de art.208 NCPC.
Am cateva intrebari cu privire la divort.
Care e diferent dintre cerere reconventionala si intampinare?
Am depus cerere de divort, am primit intampinare, am raspuns la intampinare si s-a tinut primul termen unde am confirmat ambele parti divortul, paratul a fost nevoit sa achite o taxa atunci in ziua primei intalniri (nu stiu pentru ce). Daca anulez acum cererea initiala, este considerata intampinarea paratului unde vine cu anumite solicitari un pic in contradictoriu cu ale mele din cererea de divort, cerere reconventionala? Adica intampinarea acestuia poate insemna in continuare desfacerea casatoriei acceptandu-se ce a trecut in ea, iar cererea mea este anulata? Adica risc ca instanta sa desfaca casatoria cu acceptarea mea de anulare dar sa accepte ce a raspuns paratul in intampinare si deci sa ies mai prost fata de a continua cu procesul? Ms mult
Intampinare
luiza12
Buna dimineata!
se mai poate depune un raspuns la intampinare intr-un dosar de divort,dupa ce au trecut cele 25 zile? nu s a dat termenul inca,nu am stiut de ... (vezi toată discuția)