avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate procura

Buna ziua !
As dori sa stiu daca se poate emite o procura in care mandatarul poate cumpara pentru sine o suprafata de teren ( imputernicit fiind de mandatar care este propietarul acestei suprafete ). Daca acest lucru este posibil, as dori sa stiu daca o procura cu o valabilitate de 10 ani mai are valoare in cazul decesului mandatarului.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:09, 18 Aprilie 2016
cotiso_bv a scris:

As dori sa stiu daca se poate emite o procura in care mandatarul poate cumpara pentru sine o suprafata de teren ( imputernicit fiind de mandatar care este propietarul acestei suprafete ).

Este posibil ca mandatarul sa contracteze cu sine daca in procura este prevazut expres acest aspect.

cotiso_bv a scris:
... as dori sa stiu daca o procura cu o valabilitate de 10 ani mai are valoare in cazul decesului mandatarului.

Încetarea mandatului
Articolul 2.030 Modurile de încetare
Pe lângă cauzele generale de încetare a contractelor, mandatul încetează prin oricare dintre următoarele moduri:
...
c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului.

Dupa cum vedeti, regula este ca mandatul inceteaza prin moartea uneia dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea unei procuri speciale SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Avand in vedere experienta dumneavoastra, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu si doua matusi in varsta ale lui sunt ... (vezi toată discuția)
Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)