avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Albinele si vecinul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Albinele si vecinul

buna dimineata scuzatim deranjul dar nu maistiu la cine sa apelez vecinul meu are 9 stupi in gradina lui dar fata de gardul de ne desparte sunt la distanta de un metru.am fost incepata in repetate randuri si eu si socrul meu, dar mie tare frica sa nu imi intepe si fetite care are un an .am vorbit frumos cu dansul sa le mute dar nu vrea ei nu detine autorizatie pentru detinerea stupilor.nu este propietar si sta mai mult la bucuresti,albinele le lasa fara apa si vin la mine la put,acum cand or inflori salcami imi este si frica,am facut reclamati peste tot si nu sa luat nici o masura.politia a venit ia dat 2 borcane cu miere si a plecat mie tare frica si sunt disperata ca nu mai stiu ce sa fac chiar sambata am fost intepata si mai sunt si alergca va rog mult de tot ajutati-ma nu mai stiu ce sa ma mai fac stau sa merg cu copilul la vecini ca sa-l pot tine afara,

va rog frumos ajutati-ma urgent astept un raspuns de la dumneavoastra urgent

[editare titlu si date personale]
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: georgiana87elena , utilizator 11:08, 18 Aprilie 2016
Buna ziua,
Nu exista nicio autorizatie speciala pentru detinerea unor stupi.
Corect ar fi sa discutati civilizat cu vecinul.
Cand am spus civilizat m-am referit la cuvinte fara injurii sau epitete de genul "idiot"
Albinele nu ataca pe nimeni daca nu-s provocate asa ca daca le lasati in pace nu va vor ataca. (Sunt mult mai inteligente decat multi dintre bipezii cu pretentia de oameni)
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
i-am vorbit frumos si l-am rugat sa le mutede langa gard la care mia raspuns ca ce sa le faca sa le lege.sunt agresive si daca nu le faci nimic
Exista un regulament privind organizarea stuparitului care stabileste distanta pe care trebuie sa o respecte - cel putin 5 m fata de hotarul care va desparte, iar daca nu se poate trebuie sa faca o despartitura asa cum scrie mai jos:

Art. 5
(1) In scopul protejarii vietii si sanatatii oamenilor si animalelor, precum si al protejarii mediului si proprietatii, amplasarea stupilor cu albine pe terenurile detinute de apicultor cu orice titlu se va face la o distanta de cel putin 5 m fata de drumurile publice sau hotarele proprietatii invecinate ori hotarele proprietatii publice sau private aflate in intravilan ori in extravilan.
(2) In situatia in care distantele prevazute la alin. (1) nu pot fi respectate, stupii cu albine vor fi despartiti de vecinatati printr-un gard, zid, plasa sau orice alt material prin care albinele sa nu poata patrunde in zbor, cu o inaltime minima de 2 m de la nivelul solului, care sa se continue pe aceeasi linie inca 2 m lateral de extremitatile stupului.

[ link extern ]
Ce inseamna ''am facut reclamatii peste tot''? Unde l-ati reclamat? Si ati facut-o in scris sau verbal?
la primarie,la politiela garda de mediu.scris.ia venit o foaie de la primaria si a zis ca pe el nu-l intereseaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjat de albinele vecinului alexand alexand Vecinul meu are peste 150 de stupi cu albine care din septembrie pina in aprilie se afla in gospodaria acestuia care se afla la 30 de metri de gospodaria mea ... (vezi toată discuția)
Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)
Stupi elenascurt elenascurt Sunt proprietarul unei suprafete de teren pe care am infiintat o ferma de legume si o gospodarie anexa compusa din pasari si patru taurine. Ce ma derannjeaza ... (vezi toată discuția)