avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu post-natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu post-natal

Buna ziua!
Am avut un serviciu unde am stat 1 an si 2 luni, mi am dat demisia si imediat m am angajat la actualul loc de munca. lucrez aici de 8 luni si sunt insarcinata in 6 luni. intrebarea mea este: pot beneficia de concediu de maternitate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 18 Aprilie 2016
1. - Puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Indemnizatia se va calcula avand ca baza de calcul veniturile brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediul de maternitate.

2. Daca va referiti la concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta optati) atunci puteti beneficia de acesta chiar daca un cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati avut mai multe locuri de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters332201 ContSters332201 Poate sa ma la mureasca oare cineva?...pana in 19. 10. 2014 lucrez la o firma avand contract pe perioada nedeterminata, iar din 20.10.2014 lucrez la o alta ... (vezi toată discuția)