avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua, nu am mai scris de mult timp pe site. am introdus actiunea de divort mi s-a eliberat un certficat de grefa. sotul meu spuen ca nu vrea sa ne intalegem amiabil in privita copilului. a zis ca se duce si o ia de la scoala. poate sa o faca? si daca o ia trebuie sa bag urgent oronanta presidentiala pana la stabilirea primului termen pentru a putea sa locuiasca fetita la mine pe tot parcursul desfasurarii divortului?
multumesc, astept urgent raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:46, 19 Aprilie 2016
Deschideți ordonanta urgent dacă nu va înțelegeți.
Formulati ordonanta presedentiala in care sa solicitati stabilirea provizorie a domiciliului minorei la dvs, pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort.
In principiu ar trebui sa fie suficient sa anuntati conducerea scolii despre existenta litigului dintre dvs ca parinti.

Daca exista insa un risc serios ca minora sa fie luata de la scoala atunci cel mai bine ar fi sa introduceti o ordonanta presedintiala prin care sa solicitat stabilirea provizorie a domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, avand in vedere pe de o pparte durata mare de timp pana la solutionarea definitiva a dosarului d edivort si pe de alta parte caracterul alimentar al acestei prestatii care e necesara fi prestat lunar.
L-ati notificat sa vina la negociere in ziua de... pentru a decide despre ..., ca poate fi insotit de un avocat daca doreste, ca la intalnire va fi prezent sau nu avocatul dv. sau un mediator? A trimis vreun raspuns?
Daca nu, faceti-o, nu pierdeti sansa unei intelegeri.
In rest, nu mai stiu situatia dv., unde statea copilul, la care domiciliu, cine unde s-a mutat, cati ani are, ce doreste copilul etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor don_clericuzio don_clericuzio Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Mama cetatean strain, cu resedinta in Romania, cu permis de sedere valabil. Tatal cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu o situație care imi dau seama ca ... a.zecheru@yahoo.com a.zecheru@yahoo.com Buna seara, ma confrunt cu o situație care imi dau seama ca nu este unica dar am nevoie de un sfat, tatal copilului ( fiind divorțați) iar domiciliul este ... (vezi toată discuția)