avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizie definitiva si nu irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizie definitiva si nu irevocabila

Buna ziua,

O matusa a cumparat o casa + teren inainte prin anii 70 doar cu un act de mana.
In anul 1993 a vrut sa faca actele legal si in urma uni proces cu vanzatorul avem o hotarare judecatoreasca definitiva (cu drept de recurs 15 zile) asupra dreptului de proprietate a casei. Actul a ost inmanat proprietarilor dupa ce a trecut termenul de 15 zile.
Totodata actele au fost transcrise in 1994.

Acum dupa decesul matusii si a sotului intampinam probleme notariale deoarece pe hotatrarea din 1993 nu scrie si irevocabila.

Puteti sa imi spuneti ce am putea face in aceasta situatie? Care sunt pasii de urmat ca o hotarare judecatoreasca sa devina si irevocabila? Si sa scrie acest lucru in acte deoarece aceasta este cerinta notarilor.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:08, 18 Aprilie 2016
Buna ziua,
Va trebui sa mergeti la instanta emitenta a sentintei si sa o legalizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua laura-maria laura-maria as vrea sa stiu de ce acte am nevoie ptr al aduce pe fiul meu ,in varsta de trei ani si jumatate , in italia. mentionez ca sunt divortata de tatal lui si ca ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie legalizata de pe hotarirea judecatoreasca de divort ptr intabulare apartament? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am divortat in 1993 obtinand apartamentul in care locuiesc in prezent prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila - am o copie ... (vezi toată discuția)