avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

tata apare la cf propietar pe casa cota 1/1. in certificatul de atestare fiscala apare propietar cota parte 100%. poate vinde casa fara mama?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:40, 19 Aprilie 2016
poate sa l vanda doar daca este bunul propriu al acestuia. adica inainte de casatorie achizitionat.
Va puteti uita in actul de proprietate si in actul de casatorie si va veti lamuri cu privire la data cand a fost cumparat.
Daca e cumparat dupa incheierea casatoriei, conform legii, trebuie sa semneze amandoi actul de vanzare.
Daca tatal apare in actul de proprietate, la CF si rol fiscal singur proprietar, se cam presupune ca e singur p[roprietar, ar fi culmea sa cautam date si moduri de dobandire. Asa incat, da, poate vinde singur.
Daca la o studiere atenta e necesar acordul mamei, asta va spune notarul.
Totusi, ca avocat, va sfatuiesc ca, in functie de ce intentioneaza tatal sa faca cu banii, sa scrie in act, fie in cel de vanzare, fie in urmatorul...
De multe ori ce de la Fisc nu se obosesc sa schimbe corect rolul fiscal. La CF poate aparea numai sotul cu mentiunea casatorit sau nu.....
Oricum notarul este obligat sa verifice registrul matrimonial si cu ocazia aceasta va avea in fata si certificatul de casatorie al sotilor,putand sa stabileasca clar daca bunul este propriu sau comun. In plus in contractul vanzatorului ar trebui sa figureze starea civila a acestuia.
Referitor la bani, se va scrie in actul urmator ca banii provin .......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare fara nevasta, cer ajutor cylens cylens doresc sa vand un apartament , dobandit inaintea casatorie. Actual ne-am stabilit in strainatate deci apartamentul nu mai este probabil \"locuinta familiei\", ... (vezi toată discuția)
E obligatoriu sa intabulez sotul ca sa vand garsoniera cumparata fara el in 2004? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am cumparat o garsoniera in 2004. Am inscris-o la fisc si am platit toate impozitele la zi. Am uitat s-o intabulez. Sotul era plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Cumparare proprietate fara casatorie inregistrata in romania Dorina-Canada Dorina-Canada Dupa incheierea succesiunii la notar doresc sa cumpar partea tatalui meu. Sunt cetatean canadian la fel si sotul meu, dar casatoria canadiana nu e ... (vezi toată discuția)