avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu verde in parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu verde in parcare

Buna ziua. Am cumparat de curand in Bucuresti un apartamnet intr-un bloc mai vechi unde exista o curte privata a locatarilor. Spun asta pentru ca in actul meu de proprietate scrie "...precum si dreptul de folosinta asupra terenului aferent in suprafata de 20 m.p." Deduc de aici ca fiecare proprietar are dreptul la cel putin o suprafata similara de teren.
In aceasta curte de-a lungul timpului in ultimi 50 de ani fiecare si-a amenajat un loc sau chiar mai multe locuri de parcare micsorand gradinile sau spatiul verde. Acum cand doresc si eu sa fac acelasi lucru in 2016 vreau sa intreb daca este necesar sa obtin vreo aprobare sau daca ma pot apuca pur si simplu sa mut si eu gardul dintr-o gradina unde nu sunt pomi ci doar iarba si cateva flori, pentru a imi amenaja un loc de parcare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Poate o sa aveti nevoie sau nu de aprobarea primariei. Dar prima discutie trebuie sa o purtati cu presedintele asociatiei, sa va informati si sa-i solicitati sfatul cum sa procedati.
Am discutat cu presedintele asociatiei si cu consiliul asociatiei, insa pentru ca ei si-au rezolvat demult acesta problema cu parcarea nu doar pentru un loc de parcare, ci pentru mai multe locuri de parcare. Acum au ajuns la concluzia ca ar fi bine sa lasam ce a mai ramas din gradini asa cum sunt. Si eu iubesc spatiul verde, insa am nevoie doar de un loc de parcare.
Deci nu au nici un interes sa ma ajute, ba chiar cred ca unii se simt vinovati pentru ca au ocupat mult mai mult spatiu si acum incearca sa salveze ce a mai ramas.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
Firstjustme, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc mdutan mdutan Buna ziua, Dorim sa transformam terenul comun dintre blocul nostru si blocul vecin in parcari. Acest teren apartine in proportie de 50% blocului nostru si ... (vezi toată discuția)
Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)